Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από βίντεο που δημοσιεύτηκε στα social media στο οποίο φαίνεται μια νηπιαγωγός να κακοποιεί και να ασκεί σωματική βία χτυπώντας με πολλή δύναμη ένα τρίχρονο κοριτσάκι στην πλάτη στο 15ος διαμέρισμα του Παρισιού.

Η νηπιαγωγός μπροστά στα υπόλοιπα παιδιά της τάξης χτυπά με μανία το κοριτσάκι, της ψεκάζει το πρόσωπο με ένα υγρό άγνωστης προέλευσης και της φωνάζει. Το βίντεο δημοσίευσε η μητέρα μαθητή στις 3 Σεπτεμβρίου, με τους γονείς τις μικρής μαθήτριας να υποβάλλουν μήνυση στην νηπιαγωγό, όπως μεταδίδει η Le Figaro.

Η διευθύντρια του σχολείου Νικόλ Μπελουμπέ ζήτησε να τεθεί «άμεσα σε αναστολή» η γυναίκα που άσκησε σωματική βία σε βάρος της τρίχρονης μαθήτριας.

Σύμφωνα με την μητέρα, το τρίχρονο κοριτσάκι της πήγαινε για πρώτη φορά σχολείο σε μικρό τμήμα και «είχε ήδη δεχτεί χτυπήματα τις προηγούμενες μέρες, τα οποία είχε πει στη μητέρα της». «Το βίντεο γυρίστηκε όταν υπήρχε μια άλλη μητέρα, η οποία κατάλαβε ότι η νηπιαγωγός προσπάθησε να συγκρατήσει την οργή της, είπε ο δικηγόρος.

«Το κοριτσάκι έχει υποβληθεί σε ιατρική εξέταση για την αξιολόγηση της ψυχολογικής της κατάστασης. Ο πρώτος γιατρός εκτίμησε ότι το «ψυχολογικό τραύμα που υπέστη το παιδί είναι σοβαρό», επειδή η μικρή δεν κοιτάζει τους άλλους στα μάτια ή το πρόσωπο και αρνείται να μιλήσει για την νηπιαγωγό της, σύμφωνα με την μητέρα του.

Το βίντεο, που ανέβασε στο διαδίκτυο ο δικηγόρος της οικογένειας, έχει ήδη προβληθεί περισσότερες από 300.000 φορές.