Η δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο, που σκότωσε έμπορο αντικών στο Upper East Side με ένα διακοσμητικό πιάτο, κουζινομάχαιρο και «ίσως ένα στιλό», αποκεφάλισε προηγουμένως έναν άλλο άνδρα με αλυσοπρίονο, όπως αναφέρουν οι Αρχές.

Η Alex Ray Scott από την Οκλαχόμα, που έκανε φυλομετάβαση στη φυλακή, παραδέχτηκε τη φρικτή δολοφονία του 63χρονου, Robin Skocdopole, στο Broken Arrow της Οκλαχόμα, όταν συνελήφθη για τη δολοφονία στη Νέα Υόρκη, με θύμα τον 64χρονο Kenneth Savinski, τον Ιανουάριο του 2020.

Λεπτομέρειες για τη δολοφονία στην Οκλαχόμα ακούστηκαν την περασμένη Δευτέρα σε ακρόαση του ανωτάτου δικαστηρίου του Μανχάταν, όπου η Scott ομολόγησε την ενοχή της για φόνο δευτέρου βαθμού, καθώς και για πολλαπλές κατηγορίες για τον θάνατο του Savinski.

Η Scott σκότωσε και έκλεψε πιστωτικές κάρτες από τον Savinski στο διαμέρισμά του στο Upper East Side μετά τη γνωριμία τους σε μια εφαρμογή γνωριμιών, όπως λένε οι Αρχές. Δεν θυμόταν την αιματηρή επίθεση όταν παραδόθηκε και είπε στην Αστυνομία: «νομίζω ότι μπορεί να σκότωσα κάποιον χθες το βράδυ», σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Πιστωτικές κάρτες που ανήκαν στον Skocdopole και βρέθηκαν στην κατοχή της Scott εκείνη την εποχή οδήγησαν τους ερευνητές να ελέγξουν το σπίτι του Skocdopole στο Broken Arrow, όταν δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις, σύμφωνα με δήλωση του γραφείου του εισαγγελέα των ΗΠΑ της Βόρειας Περιφέρειας της Οκλαχόμα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν το σπίτι άδειο από όλα τα υπάρχοντα, αλλά εντόπισαν αίμα. Επίσης, ανακάλυψαν σύντομα ότι η Scott είχε χρησιμοποιήσει δύο διαφορετικά είδη πριονιών για να τον διαμελίσει, αφού τον σκότωσε. Πιο συγκεκριμένα έκοψε το κεφάλι του θύματος, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι.

Σύμφωνα με τη nypost ο βοηθός εισαγγελέας του Μανχάταν, Joel Seidemann, αποκάλυψε στο δικαστήριο ότι τα πριόνια είχαν αγοραστεί από ένα τοπικό πολυκατάστημα Walmart.

Τα τεμαχισμένα οστά του Skocdopole βρέθηκαν σε έναν κοντινό κολπίσκο τον Μάιο.

Η Scott είχε νοικιάσει ένα δωμάτιο στο διαμέρισμα του Skocdopole και είπε σε γνωστούς του ότι έφυγε ξαφνικά από το Ντάλας για να δικαιολογήσει τη μετέπειτα εξαφάνισή του.

Στο δικαστήριο, η Scott, η οποία φορούσε έντονη σκιά ματιών και ψεύτικες βλεφαρίδες, είπε ότι θυμόταν ότι χρησιμοποίησε ένα διακοσμητικό πιάτο, κουζινομάχαιρο και «ίσως ένα στυλό» για να δολοφονήσει τον Savinski.

Η Αστυνομία είχε βρει τον Savinski νεκρό, μπρούμυτα και αιμόφυρτο στο πάτωμα του σαλονιού του με κομμένο λαιμό και πολλά τραύματα από μαχαίρι, όπως ανακοίνωσε.

Αντιμετώπιζε επίσης κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση σε ένα 6χρονο αγόρι.

Οι εισαγγελείς ευχαρίστησαν τις Αρχές επιβολής του νόμου για την επιμελή έρευνα του εγκληματικού ιστορικού της Σκοτ.

«Είμαι εισαγγελέας τώρα για πάνω από 41 χρόνια και θα δυσκολευόμουν να βρω μια έρευνα και δίωξη που να ήταν πιο ενδελεχής ή υψηλού επιπέδου από αυτή την υπόθεση», είπε ο Seidemann στο δικαστήριο.

Η Scott θα εκτίσει κάθειρξη από 22 χρόνια έως ισόβια ως μέρος της συμφωνίας της για ένσταση που αφορά τον Savinski. Αν τελικά αφεθεί ελεύθερη, θα σταλεί στην Οκλαχόμα για να εκτίσει ποινή 45 ετών για τη δολοφονία του Skocdopole.

Αναμένεται να επιστρέψει στο δικαστήριο για την καταδίκη της δολοφονίας του Savinski τον Σεπτέμβριο του 2026.