Ο κυβερνήτης του Νιου Χάμσαϊρ, Κρις Σουνουνού, έσωσε έναν διαγωνιζόμενο που πνιγόταν από ένα ρολό αστακού σε έναν αγώνα ταχυφαγίας σε φεστιβάλ θαλασσινών, χρησιμοποιώντας τη λαβή Χάιμλιχ όταν ο άνδρας έκανε σήμα για βοήθεια και κανείς δεν αντιδρούσε.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που κατέγραψαν αυτόπτες μάρτυρες, ο Κρίστιαν Μορένο που συμμετείχε σε διαγωνισμό για το ποιος θα φάει πιο γρήγορα τα περισσότερα ρολά αστακού, άρχισε να ζητάει βοήθεια χτυπώντας το στήθος του καθώς μια από τις μπουκιές του στάθηκε στον λαιμό. Όταν ο Σουνούνου αντιλήφθηκε ότι κανείς από τους παριστάμενους δεν αντιδρούσε, ανέλαβε δράση και εφάρμοσε τη λαβή Χάιμλιχ σώζοντας τον Μορένο. Μετά την παρέμβαση του Ρεπουμπλικανού πολιτικού, ο Μορένο συνέχισε να τρώει στον διαγωνισμό, όπως αναφέρει δημοσίευμα των washington times.

«Είδα ότι ο κύριος αυτός είχε σταματήσει και αντιμετώπιζε πρόβλημα να καταπιεί. Άρχισα να φωνάζω χωρίς όμως κανείς να αντιδρά Οπότε προχώρησα και του έκανα τη λαβή» εξήγησε ο κυβερνήτης του Νιού Χάμσαϊρ.

O Mορένο ήταν ένας από τους έξι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό του «Hampton Beach Seafood Festival». Είχε 10 λεπτά για να φάει όσα περισσότερα ρολά αστακού μπορούσε. Δεν κέρδισε τον αγώνα ταχυφαγίας, αλλά κατανάλωσε συνολικά εννέα ρολά αστακού.