Γροθιά στο στομάχι είναι οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τη φρίκη δίχως τέλος που βίωνε επί χρόνια η Ζιζέλ Πελικό, η γυναίκα που ναρκωνόταν από τον πρώην πλέον σύζυγό της, ώστε να τη βιάζουν άλλοι άνδρες χωρίς τις αισθήσεις της.

Καταθέτοντας στη δίκη η νύφη του κατηγορούμενου, Ντομινίκ Πελικό, ισχυρίστηκε, όπως αναφέρει η Daily Mail, ότι τον είχε πιάσει να αυνανίζεται και ότι είχε ζητήσει από τις εγγονές του να ποζάρουν γυμνές γι’ αυτόν.

Η Ορόρ Λεμέρ, 37 ετών, θυμήθηκε στο δικαστήριο ότι το 2020 που οι μικρές της κόρες βρίσκονταν στο σούπερ μάρκετ με τον Ντομινίκ και τη Ζιζέλ και ζήτησαν από τον παππού τους να τους αγοράσει ένα παιχνίδι. Εκείνος τους απάντησε: «Θα χαρώ πολύ να σας το αγοράσω αν ποζάρετε γυμνές για μένα» είπε η Λεμέρ.

«Η αστυνομία βρήκε επίσης φωτογραφίες μου, γυμνή στο ντους. Ήταν ένα πραγματικό σοκ» κατέληξε η νύφη του Πελικό.

«Με αντιμετώπιζαν σαν πάνινη κούκλα, σαν μια σακούλα σκουπιδιών» – Συγκλόνισε η Ζιζέλ στο δικαστήριο

«Με αντιμετώπιζαν σαν μια πάνινη κούκλα, μια σακούλα σκουπιδιών» συγκλόνισε η Ζιζέλ Πελικό, καταθέντοντας στο δικαστήριο.

«Θυσιάστηκα στον βωμό της ακολασίας», είπε.

Η Ζιζέλ είπε στο δικαστήριο ότι ελπίζει η κατάθεσή της να βοηθήσει να γλιτώσουν άλλες γυναίκες από παρόμοιες δοκιμασίες.

Πώς ξετυλίχτηκε το κουβάρι της σοκαριστικής υπόθεσης

Ο πρώην σύζυγός της, Ντομινίκ Πελικό, 71 ετών, και άλλοι 50 άνδρες -ηλικίας 22 έως 70 ετών, μεταξύ των οποίων ένας πυροσβέστης, ένας δημοσιογράφος και ένας δεσμοφύλακας- δικάζονται με την κατηγορία του βιασμού κατά συναυτουργία. Αν κριθούν ένοχοι, αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.

Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο επί 50 χρόνια και είχε τρία παιδιά. Ζούσαν σε μια μικρή πόλη στην Προβηγκία αφού συνταξιοδοτήθηκαν – μέχρι που η ζωή της διαλύθηκε στα τέλη του 2020.

Ένας σεκιούριτι έπιασε τον Ντομινίκ Πελικό να τραβάει φωτογραφίες κάτω από γυναικείες φούστες σε ένα σούπερ μάρκετ, οδηγώντας τους ερευνητές να ψάξουν το τηλέφωνο και τον υπολογιστή του. Ανακάλυψαν χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο με άνδρες που εμφανίζονταν να βιάζουν τη Ζιζέλ στο σπίτι τους, ενώ εκείνη φαινόταν αναίσθητη.

Οι ανακριτές δήλωσαν ότι οι κακοποιήσεις άρχισαν το 2011 και ότι εκείνη δεν θυμόταν ότι βιάστηκε.

Εγκατέλειψε τον σύζυγό της αφού η Αστυνομία τής έδειξε κάποιες από τις εικόνες και δήλωσε έκτοτε, σύμφωνα με το Sky News: «Δεν έχω πλέον ταυτότητα… Δεν ξέρω αν θα ξαναφτιάξω ποτέ τον εαυτό μου».

Η Αστυνομία βρήκε μηνύματα που φέρεται να έστειλε ο άντρας της σε ένα chat room με την ονομασία «Χωρίς εκείνη να το γνωρίζει», στα οποία προσκαλούσε άνδρες να κακοποιήσουν σεξουαλικά τη σύζυγό του. Ο ιστότοπος, ο οποίος χρησιμοποιούνταν συνήθως από εγκληματίες, έχει έκτοτε κλείσει.