Ένας ομαδικός τάφος, ο οποίος περιείχε περισσότερα από 300 πτώματα βρεφών και παιδιών, ανακαλύφθηκε σε νεκροταφείο κοντά στο Μάντσεστερ. Ο ομαδικός αυτός τάφος περιείχε 145 παιδιά που πέθαναν στη γέννα, 128 μωρά και παιδιά μικρής ηλικίας αλλά και 29 ενήλικες, σύμφωνα με όσα δήλωσαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Η ανακάλυψη του τάφου, που είχε εμβαδό 3,6μ. x 3,6μ. , έγινε από μια γυναίκα από το Ρόιτον, η οποία έψαχνε τον τάφο του δίδυμου αδερφού της, που πέθανε το 1962. Μέλη του δημοτικού συμβουλίου της περιοχής μίλησαν για μια πολύ δυσάρεστη αποκάλυψαν, ενώ ζήτησαν να κατασκευαστεί μνημείο στοσημείο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο ομαδικός αυτός τάφος έχει δημιουργηθεί αρκετές δεκαετίες πίσω, δεδομένου και πως μέχρι το 1980, όσα μωρά πέθαιναν στη γέννα, απομακρύνονταν από τις οικογένειές τους, που δεν λάμβαναν λεπτομέρειες για τον τόπο ταφής.

Όσο για τους ενήλικες που βρέθηκαν στον ίδιο τάφο, φαίνεται πως αντιστοιχούν σε περιπτώσεις απόρων, που οι οικογένειές τους δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν για να τους κηδέψουν.