Μια δυσάρεστη υπόθεση εξετάζει η αστυνομία, καθώς ένας ηλικιωμένος δολοφονήθηκε σε πάρκο κοντά στο σπίτι του και δράστες φέρεται να είναι πέντε παιδιά, δύο αγόρια και τρία κορίτσια, ηλικίας 12,13 και 14 ετών.

Η αστυνομία του Leicestershire στην Αγγλία συνέλαβε τους πέντε ανήλικους και τελικά άφησε ελεύθερους τους τέσσερις, κρατώντας μόνο τον έναν 14χρονο, έγραψε η Daily Mail.

Θύμα είναι ο 80χρονος Bhim Kohl, ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Κυριακής στο Franklin Park, επιστρέφοντας από τη βόλτα που έβγαλε τον σκύλο του.

Τότε, πέντε νεαροί τού πέταξαν πέτρες σε μέγεθος μπάλας ποδοσφαίρου έγραψε το βρετανικό δημοσίευμα και στη συνέχεια άρχισαν να τον κλωτσούν σε λαιμό, πλάτη, πρόσωπο κτλ.

«Τον έσπρωξαν, τον κλώτσησαν στο λαιμό, τον κλώτσησαν στη σπονδυλική στήλη. Τον άκουγα να ουρλιάζει… Ήταν λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του», δήλωσε μια γειτόνισά, σύμφωνα με δημοσίευμα του toofab.com.

Ο Bhim Kohl μαζί με τη σύζυγό του σε φωτογραφία που είχαν δημοσιεύσει στα social media

Η κόρη του μιλώντας σε δημοσιογράφους, δήλωσε: «Η επίθεση έγινε 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσει σπίτι του, μαζί με τον Rocky (σ.σ. το όνομα του σκύλου)».

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα των δραστών, αλλά εικάζεται ότι θα μπορούσε να αποτελεί ρατσιστική επίθεση.

Συγκεκριμένα, στο Ηνωμένο Βασίλειο παρατηρείται μεγάλη αναταραχή στις νεαρές ηλικίες, τόσο γιατί καλπάζει η εγκληματικότητα, όσο και γιατί μειώνεται το εκεί βιωτικό επίπεδο. Επίσης, το τελευταίο χρονικό διάστημα διάφορες συμμορίες πραγματοποίησαν ρατσιστικές επιθέσεις στο Leicestershire και στόχευσαν κυρίως Ασιάτες, με τον Bhim Kohl να έχει ασιατική καταγωγή.