Ένας κατά τα άλλα μεγαλοπρεπής μεγάλος γαλάζιος ερωδιός εντοπίστηκε να καταβροχθίζει μεγάλο αρουραίο στη Νέα Υόρκη το περασμένο Σάββατο.

Το μεγάλο πουλί απόλαυσε το γεύμα του στο Central Park, σύμφωνα με έναν χρήστη του Reddit που απαθανάτισε τη στιγμή με την κάμερά του.

Το βίντεο του National Geographic δείχνει τον ερωδιό να αιωρείται γύρω από τον «τεράστιο» άψυχο αρουραίο, καθώς ετοιμαζόταν να καταπιεί ολόκληρο το τρωκτικό.

Στη συνέχεια, το υδρόβιο πουλί κοιτάζει την κάμερα και καταπίνει το θήραμά του ολόκληρο.
Κάπως έτσι, ο γούνινος και ογκώδης αρουραίος γλίστρησε στον στενό λαιμό του ερωδιού εύκολα, αν και υπήρξε μια απόκοσμη εικόνα που η ουρά του αρουραίου κρεμόταν έξω από το στόμα του πουλιού.

Σύμφωνα με τον εικονολήπτη: «η μάχη δεν πήγε καλά για τον αρουραίο και η διαδικασία δεν είναι ένα θέαμα για αυτούς που δεν αντέχουν».

«Ο αρουραίος πάλεψε σκληρά και γενναία για τη ζωή του, αλλά τραυματίστηκε θανάσιμα από το ράμφος του ερωδιού και στη συνέχεια κρατήθηκε από τον λαιμό του και τινάχτηκε μέχρι που πέθανε».

Τότε ήταν που ο ερωδιός κατάπιε σιγά σιγά τον αρουραίο.

«Οι μεγάλοι μπλε ερωδιοί και οι τσικνιάδες θα φάνε οποιοδήποτε είδος μικρού ζώου συναντήσουν», δήλωσε ο δρ Ντάστιν Πάρτριτζ, διευθυντής Διατήρησης και Επιστήμης της Συμμαχίας Πτηνών της Νέας Υόρκης.

«Ενώ οι μεγάλοι μπλε ερωδιοί συνήθως τρώνε ψάρια, θα φάνε με μεγάλη χαρά τα αμφίβια, ερπετά ή θηλαστικά που μπορεί να συναντήσουν και αυτός ο αρουραίος αποτελεί εύκολη λεία», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την nypost οι μεγάλοι μπλε ερωδιοί συχνά αναζητούν μεγάλα θηράματα και αφήνουν τις φωλιές τους για να αναζητήσουν τροφή στην ενδοχώρα.

Με περίπου 3 εκατομμύρια αρουραίους να τρέχουν στην πόλη της Νέας Υόρκης, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα υδρόβια πτηνά έχουν γυρίσει την πλάτη τους στο… μενού με τα θαλασσινά.

«Οι ερωδιοί που τρώνε αρουραίους είναι πιθανώς πολύ πιο συνηθισμένοι από ό,τι περιμένουν οι περισσότεροι άνθρωποι», είπε ο Πάρτριτζ.