Ένας άνδρας από την Ιαπωνία ισχυρίζεται ότι ανέπτυξε συγκεκριμένη τεχνική με βάση την οποία κοιμάται μόνο 30 λεπτά την ημέρα εδώ και 12 χρόνια, με αποτέλεσμα να διπλασιάσει το προσδόκιμο ζωής του.

Ο 40χρονος Daisuke Hori κατάγεται από το Hyogo και πριν από 12 χρόνια ξεκίνησε να εκπαιδεύει τόσο το μυαλό, όσο και το σώμα του προκειμένου να κοιμάται λιγότερο, ώστε να εξοικονομεί χρόνο για άλλες δραστηριότητες. Σιγά-σιγά μείωσε το ωράριο ύπνο του και τελικά έφτασε στο σημείο να ξαπλώνει για περίπου μισή ώρα, ενώ το 2016 ίδρυσε την Japan Short Sleepers Training Association για να διδάξει άλλους ανθρώπους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Interesting Engineering, ιαπωνική εκπομπή κατέγραψε το πρόγραμμα του Hori και φέρεται μπροστά στις κάμερες να κοιμόταν μόνο 26 λεπτά καθημερινά, χωρίς να χάνει τη διαύγεια, αλλά και την ενέργειά του.

Περιγράφοντας την τεχνική του, ο Ιάπωνας υποστήριξε ότι εφόσον ένα άτομο δεν επιδίδεται σε οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα ή δεν πίνει καφέ μια ώρα πριν από το φαγητό, η υπνηλία μπορεί να αποφευχθεί.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται μόνο αυτό για να αντέχει κάποιος χωρίς ύπνο. Ο Hori γυμνάζεται καθημερινά, καταναλώνει υγιεινές τροφές, δεν καπνίζει και φροντίζει να κάνει διαλογισμό ή άλλες δραστηριότητες που χαλαρώνουν το μυαλό και ταυτόχρονα το πνεύμα.

Ειδικοί που μίλησαν στο Interesting Engineering όμως, ξεκαθάρισαν πως ο άνθρωπος πρέπει να κοιμάται αναγκαστικά 7 έως 9 ώρες την ημέρα, γιατί σε αντίθετη περίπτωση κινδυνεύει από διάφορα προβλήματα, ειδικά στην καρδιά.

«Ο ύπνος είναι ζωτικής σημασίας για το σώμα και τον εγκέφαλο, ώστε να ανακάμψουν και να επιδιορθωθούν», είπε χαρακτηριστικά ο Guo Fei, νευρολόγος στο Huazhong University of Science and Technology Xiehe Shenzhen Hospital.