Άναυδοι έμειναν γιατροί στο εξωτερικό που κλήθηκαν να εγχειρήσουν το στομάχι ενός νεαρού άνδρα, καθώς ανακάλυψαν νυχοκόπτες, κλειδιά, ακόμα και πτυσσόμενο μαχαίρι που είχε καταπιεί.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, το περιστατικό έγινε στο νοσοκομείο Motihari του Bihar της Ινδίας, όταν νοσηλεύτηκε ένας άνδρας νεαρός σε ηλικία με έντονους πόνους στο στομάχι.

Η μητέρα του υποστήριξε ότι ο άνδρας είναι εθισμένος στα social media, ξοδεύοντας ατελείωτες ώρες στο κινητό, με αποτέλεσμα να κλονιστεί η ψυχική του υγεία και να αποκτήσει ψυχολογικά προβλήματα, όπως να καταπίνει αντικείμενα που δεν τρώγονται.

«Νομίζαμε πως ήταν αστείο», υποστήριξαν οι γιατροί, που έμειναν άναυδοι όταν εγχείρησαν τον ασθενή, καθώς ανακάλυψαν πάρα πολλά αντικείμενα που δεν τρώγονται, ούτε χωνεύονται.

Παρά την ευαίσθητη φύση της επέμβασης, ο ασθενής αναρρώνει καλά και ευτυχώς δεν παρουσίασε κάποιο άλλο πρόβλημα, όπως μόλυνση από τα αντικείμενα που κατάπιε.

Με βάση το αμερικανικό δημοσίευμα δεν έχει διευκρινιστεί επίσημα η πάθηση του άνδρα, όπως και ο λόγος που προέβη στην παραπάνω πράξη.

Εντούτοις, φέρεται να έχει δίκιο η μητέρα του με ειδικούς να υποστηρίζουν ότι ο ασθενής μπορεί να πάσχει από Pica, μια ψυχική διαταραχή που κάνει τον πάσχων να καταπίνει μη βρώσιμα αντικείμενα, στο πλαίσιο ψυχαναγκασμού. Η συγκεκριμένη ψυχική διαταραχή πλήττει κυρίως μικρά παιδιά, έγκυες γυναίκες και άτομα με ψυχιατρικές διαταραχές, όπως διαταραχές του φάσματος του αυτισμού, νοητικές αναπηρίες και ακόμη και σχιζοφρένεια.