Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι, νωρίτερα σήμερα, σε μια σήραγγα κάτω από την πόλη Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας, οι ισραηλινές δυνάμεις ανέκτησαν τα πτώματα έξι ομήρων που κρατούνταν από την ισλαμιστική παλαιστιανιακή οργάνωση Χαμάς και ότι έχει τώρα επιβεβαιωθεί πως ένας από τους ομήρους που σκοτώθηκε από τους τρομοκράτες της Χαμάς ήταν Αμερικανός πολίτης, ο Χερς Γκόλντμπεργκ-Πολίν.

Επίσης, τα πτώματα των Carmel Gat, Eden Yerushalmi, Hersh Goldberg-Polin, Alexander Lobanov, Almog Sarusi και Ori Danino μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, ανέφερε σε ανακοίνωσή του, ο Ισραηλινός στρατός.

«Είμαι συντετριμμένος και εξοργισμένος», είπε ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. «Ο Χερς ήταν μεταξύ των αθώων που δέχθηκαν βάναυση επίθεση ενώ παρακολουθούσε ένα μουσικό φεστιβάλ για την ειρήνη στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου. Έχασε το χέρι του βοηθώντας φίλους και αγνώστους κατά τη διάρκεια της άγριας σφαγής της Χαμάς».

Η οικογένεια του Γκόλντμπεργκ-Πολίν επιβεβαίωσε επίσης ότι σκοτώθηκε. Η οικογένεια εξέδωσε δήλωση τα ξημερώματα της Κυριακής, ώρες αφότου ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εντόπισε σορούς στη Γάζα.

«Με ραγισμένες καρδιές, η οικογένεια Γκόλντμπεργκ-Πόλιν είναι συντετριμμένη που ανακοινώνει τον θάνατο του αγαπημένου τους γιου και αδελφού, Χερς», ανέφερε. «Η οικογένεια σας ευχαριστεί όλους για την αγάπη και την υποστήριξή σας και ζητά ιδιωτικότητα αυτή τη στιγμή».

Ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν ήταν ένας από τους πιο γνωστούς ομήρους καθώς οι γονείς του είχαν συναντηθεί με παγκόσμιους ηγέτες και πίεζαν για τη βοήθειά τους. Νωρίτερα αυτό το μήνα, μίλησαν στο συνέδριο των Δημοκρατικών, όπου το πλήθος φώναζε «φέρτε τους στο σπίτι».

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τον στρατό που αφορούν σε λεπτομέρειες για τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του ή τις ταυτότητες των άλλων σορών. Ωστόσο, ο Μπάιντεν είπε ότι συνολικά έξι σοροί ανασύρθηκαν από μια σήραγγα στην πόλη Ράφα στη νότια Γάζα.