Το σούπερ γιοτ Ice της Lürssen, μήκους 90,1 μέτρων, συγκρούστηκε με το σκάφος A.Mey της Numarine, μήκους 31,08 μέτρων, λίγο έξω από τις ακτές του Yalıkavak, στο Μπόντρουμ της Τουρκίας.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταγράφουν το Ice να κινείται προς το Α. May και τελικά να συγκρούεται με την πρύμνη του στην αριστερή πλευρά.

Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της σύγκρουσης αλλά οι εικόνες που δημοσιεύει το superyachttimes.com, δείχνουν ζημιές στην πλώρη του Ice, και στην αριστερή πλευρά του A.May. Βίντεο δείχνει επίσης τουλάχιστον δώδεκα άτομα να βρίσκονται στο πλοίο της Numarine τη στιγμή της σύγκρουσης, χωρίς, ωστόσο, μέχρι στιγμής, να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Το υπερπολυτελές Ice με πισίνα, ελικοδρόμιο και γυμναστήριο

Το Ice καθελκύστηκε το 2005 και ναυπηγήθηκε με το όνομα Rainbow σε σχεδιασμό του Tim Heywood. Το εσωτερικό του μπορεί να φιλοξενήσει έως και 14 επισκέπτες στις επτά πολυτελείς καμπίνες του και διαθέτει χώρο για 27 μέλη πληρώματος.

Στο κύριο κατάστρωμα στην πρύμνη του βρίσκεται μια μεγάλη πισίνα, ενώ ένα σύγχρονο ελικοδρόμιο βρίσκεται στο κατάστρωμα γέφυρας. Το επάνω κατάστρωμα διαθέτει επίσης ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο και τζακούζι.

Το σκάφος ανήκε στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Σουλεϊμάν Κερίμοφ μέχρι το 2015, όταν το απέκτησε ο Τεοντόρο Νγκουέμα Ομπιάνγκ Μανγκέ.

Το A. May που εμβολίστηκε

Το A.May ναυπηγήθηκε από την Numarine στην Τουρκία. Το εσωτερικό του είναι σχεδιασμένο από τον ιταλικό οίκο Design Studio Spadolini και ολοκληρώθηκε το 2007. Ο εξωτερικός σχεδιασμός του πολυτελούς σκάφους είναι έργο του Design Studio Spadolini.

Έχει σχεδιαστεί για να φιλοξενεί άνετα έως και 10 επισκέπτες σε 5 σουίτες.