Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δύο φέρονται ως αγνοούμενοι μετά την κατάρρευση σπηλιάς πάγου πάνω σε τουρίστες χθες, Κυριακή, στη νοτιοανατολική Ισλανδία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Αστυνομία.

Μια ομάδα 25 ανθρώπων διαφόρων εθνικοτήτων πραγματοποιούσε οργανωμένη επίσκεψη, με ξεναγό, στον παγετώνα Breidamerkurjokull, όταν η σπηλιά κατέρρευσε εν μέρει.

Τέσσερις άνθρωποι εγκλωβίστηκαν κάτω από τον πάγο, δύο από τους οποίους ανασύρθηκαν, όμως είχαν τραυματιστεί σοβαρά, είχε ανακοινώσει χθες η Αστυνομία.

Ο ένας από αυτούς κηρύχθηκε στη συνέχεια νεκρός στον τόπο του δυστυχήματος και ο άλλος διακομίστηκε στο νοσοκομείο με ελικόπτερο σε «σταθερή κατάσταση», ανέφερε σήμερα η Αστυνομία της περιοχής Σούντουρλαντ.

Σύμφωνα με τον τοπικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Visir, οι περισσότεροι από τους τουρίστες ήταν έξω από τη σπηλιά όταν κατέρρευσε. Οι υπηρεσίες διάσωσης ξεκίνησαν έρευνα μετά το δυστύχημα, προκειμένου να εντοπίσουν τους δύο αγνοούμενους χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής. Οι επιχειρήσεις αυτές διακόπηκαν όταν έπεσε η νύχτα και αναμένεται να επαναληφθούν σήμερα.

«Ένας μεγάλος αριθμός διασωστών και εργαζομένων σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έλαβε μέρος στις επιχειρήσεις που διεξάγονται σε δύσκολες συνθήκες», διευκρίνισε η Αστυνομία.

Ο παγετώνας όπου συνέβη το δυστύχημα είναι κοντά στην παγετωνική λίμνη Jökulsarlon, ένα από τα πιο διάσημα τουριστικά αξιοθέατα της Ισλανδίας.

Πηγή: ΑΠΕ