Η οικογένεια του μεγιστάνα της τεχνολογίας, Μάικ Λιντς, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τόνισε πως βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, καθώς ανασύρθηκε από το ναυάγιο στη Σικελία και η σορός της 18χρονης κόρης.

«Η οικογένεια Λιντς είναι συντετριμμένη και σε κατάσταση σοκ. Της συμπαραστέκονται συγγενείς και φίλοι», αναφέρεται στο κείμενο της ανακοίνωσης.

«Οι σκέψεις τους βρίσκονται σε αυτούς που επλήγησαν από την τραγωδία. Θα ήθελαν να ευχαριστήσουν ειλικρινά την ιταλική ακτοφυλακή, τις υπηρεσίες επείγουσας αρωγής και όσους βοήθησαν στην επιχείρηση διάσωσης».

«Η μόνη τους επιθυμία τώρα είναι να γίνει σεβαστή η ιδιωτική τους ζωή αυτήν την ώρα της απερίγραπτης οδύνης».

Η επιχείρηση έρευνας στο ναυάγιο ολοκληρώθηκε σήμερα με την ανεύρεση και του τελευταίου αγνοουμένου. Σύμφωνα με πηγή της έρευνας, πρόκειται για τη Χάνα, την 18χρονη κόρη του Μάικ Λιντς.

Υπενθυμίζεται ότι το υπό βρετανική σημαία ιστιοφόρο γιοτ Bayesian, μήκους 56 μέτρων, που μετέφερε 22 επιβάτες και πλήρωμα, είχε αγκυροβολήσει ανοικτά του λιμανιού του Πορτιτσέλο, κοντά στο Παλέρμο, όταν ανατράπηκε και βυθίστηκε εν μέσω σφοδρής καταιγίδας τα χαράματα της Δευτέρας.

Τα ναυάγιο βρίσκεται στον βυθό σε βάθος πενήντα μέτρων. Η ιταλική πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι επιχειρήσεις έρευνας ήταν μακρές και δύσκολες. Σε αυτές συμμετείχαν περισσότερα από 400 άτομα, ανάμεσά τους και 28 ειδικευμένοι δύτες.

Έρευνα για ανθρωποκτονία

Εντωμεταξύ, οι ιταλικές αρχές «ερευνούν ναυάγιο και πολλαπλές κατηγορίες ανθρωποκτονίας εξ αμελείας». Η εισαγγελία του Termini Imerese, με επικεφαλής τον Ambrogio Cartosio, ερευνά τα αίτια της τραγωδίας, που συνέβη λίγο πριν από τις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας, όπως μεταδίδει η «Daily Mail».

Οι ερευνητές εξετάζουν το αδίκημα της πολλαπλής ανθρωποκτονίας εξ αμελείας κατά αγνώστων, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Εντωμεταξύ, είναι προγραμματισμένη για αύριο το πρωί συνέντευξη Τύπου από την εισαγγελία, κατά την οποία αναμένεται να αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Η πρόκληση ναυαγίου αποτελεί ξεχωριστό αδίκημα, σύμφωνα με τον ιταλικό ποινικό κώδικα και όσοι κριθούν ένοχοι πρόκλησης ναυαγίου μπορεί να αντιμετωπίσουν ποινή φυλάκισης έως και 12 ετών, σύμφωνα με το βρετανικό μέσο.

Οι ερευνητές εξετάζουν βίντεο και φωτογραφίες από τη νύχτα της καταιγίδας, που δείχνουν τα τελευταία λεπτά του πλοίου, καθώς και υλικό από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης του λιμανιού.

Ο ιταλικός ειδησεογραφικός ιστότοπος «Palermo Today» δήλωσε ότι αξιωματούχοι της ακτοφυλακής έχουν επισκεφθεί όλα τα σπίτια και τους δημόσιους χώρους με κάμερες παρακολούθησης, που είναι στραμμένες προς τη θάλασσα στην περιοχή. Η Εισαγγελία εξετάζει, επίσης, τις ενέργειες και τις αποφάσεις που έλαβαν ο καπετάνιος James Cutfield, 51 ετών, και ο Matthew Griffith, 22 ετών, ο οποίος θεωρείται ότι ήταν ο πρώτος αξιωματικός. Όπως έχει γίνει γνωστό, ο καπετάνιος του σούπερ γιοτ ανακρίθηκε για τουλάχιστον δύο ώρες από την εισαγγελική ομάδα.