Έντονες επικρίσεις έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Starbucks, Μπράιαν Νίκολ, θα διανύει 1.600 χιλιόμετρα από το σπίτι του στο Νιούπορτ Μπιτς της Καλιφόρνιας για να πηγαίνει στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Σιάτλ, με εταιρικό αεροσκάφος.

Οι αντιδράσεις έχουν να κάνουν με την «ασυμφωνία μεταξύ της δημόσιας στάσης της εταιρείας σε πράσινα θέματα και του τρόπου ζωής των κορυφαίων στελεχών της», σημειώνει το BBC.

Ο Νίκολ πρόκειται να αναλάβει το τιμόνι μίας εκ των μεγαλύτερων αλυσίδων καφέ στον κόσμο στις 9 Σεπτεμβρίου και όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Starbucks στο BBC «θα έχει το γραφείο του στο Σιάτλ, όπου θα περνάει τον περισσότερο χρόνο, όταν δεν ‘επισκέπτεται συνεργάτες και πελάτες’ σε όλο τον κόσμο».

Σύμφωνα με τους όρους του «χρυσού» συμβολαίου, ο νέος CEO θα δικαιούται να χρησιμοποιεί τα αεροσκάφη της εταιρείας για «ταξίδια που σχετίζονται με την επιχείρηση» και για «ταξίδια μεταξύ της κατοικίας του και των κεντρικών γραφείων της εταιρείας».

Ο ετήσιος βασικός μισθός του Νίκολ, σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου, θα αγγίζει τα 1,6 εκατ. δολάρια. Παράλληλα, δικαιούται να λάβει ένα μπόνους που σχετίζεται με την απόδοση της εταιρείας, το οποίο μπορεί να φτάσει τα 7,2 εκατ. δολάρια, ενώ θα λαμβάνει έως και 23 εκατ. δολάρια ετησίως σε μετοχές της Starbucks.

Οι αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το συμβόλαιο είναι πολλές.

«Αυτό είναι ωραίο… καλή διευκόλυνση για τα κορυφαία ταλέντα! Αλλά ελπίζω να μην δούμε πολλές νέες διαφημίσεις σχετικές με τη “βιωσιμότητα” και το “περιβάλλον” από τα @starbucks; Wink» έγραψε χρήστης του X.