Ένα γενναίο νεαρό κορίτσι απαθανατίστηκε να χτυπάει έναν ένοπλο ληστή με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ, καθώς προσπαθούσε να σώσει τον πατέρα της από έναν ληστή.

Η οκτάχρονη ανέλαβε αμέσως δράση και άρπαξε το αλουμινένιο μέσα στο κατάστημα στο Μέιπλγουντ της Μινεσότα το βράδυ του Σαββάτου, ενώ ο πατέρας της πάλευε με έναν άνδρα.

Εθεάθη να χτυπάει τον ύποπτο – ο οποίος έκτοτε αναγνωρίστηκε ως ο Κοντσόμπαρ Μόρελ, 37 ετών, από το Σεντ Πολ – ενώ ο πατέρας της τον είχε ρίξει στο έδαφος.

«Είμαι τόσο περήφανος γι’ αυτήν, είναι τόσο δυνατή», δήλωσε ο πατέρας του κοριτσιού, Λίο, στο CBS News, προσθέτοντας ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι η κόρη του προσπαθούσε να τον βοηθήσει μέχρι που είδε το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας.

«Όταν είδα το βίντεο, δεν περίμενα ότι θα το έκανε αυτό. Περίμενα ένα μικρό κορίτσι να κλαίει, να ουρλιάζει» είπε στη συνέχεια.

Είπε ότι ετοιμαζόταν να κλείσει το κατάστημα γύρω στις 9.30 το βράδυ του Σαββάτου, όταν ο Μόρελ μπήκε μέσα και περιηγήθηκε στο κατάστημα.

Άρπαξε ένα μπουκάλι αλκοόλ και το έφερε στο ταμείο, σύμφωνα με την Star Tribune.

Στη συνέχεια, ο Μόρελ καταγράφηκε σε βίντεο από κάμερα ασφαλείας να βάζει το χέρι του στην τσέπη και να τοποθετεί ένα αεροβόλο όπλο που έμοιαζε αληθοφανές στον πάγκο.

«Αυτός έβαλε το όπλο στο τραπέζι, μου ζήτησε να του δώσω όλα τα χρήματα και τα πάντα στο ταμείο», ανέφερε ο Λίο. «Του είπα, «Ναι – θα σου δώσω τα πάντα».

Είπε ότι προσπάθησε να συζητήσει λογικά με τον εμφανώς οπλισμένο ληστή και του είπε ότι μπορούσε να πάρει όλα τα χρήματα από την ταμειακή μηχανή, αρκεί η κόρη του -που βρισκόταν μαζί του πίσω από τον πάγκο- να ήταν ασφαλής.

«Προσπάθησα να του μιλήσω και να του πω: “Έχω την κόρη μου εδώ. Μπορείς να αφήσεις το όπλο κάτω, να το απομακρύνεις από κοντά της; Θα σου δώσω τα πάντα”».

Αλλά ο Μόρελ αντί γι’ αυτό άρπαξε το όπλο και πήγε πίσω από τον πάγκο, με το όπλο στο χέρι.

Ο Λίο προσπάθησε αμέσως να τον αποκρούσει, γρονθοκοπώντας τον άνδρα και ρίχνοντάς τον στο πάτωμα.

«Είμαι μπαμπάς, δεν πρόκειται να το αφήσω να συμβεί αυτό», εξήγησε.

Όμως, λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, το κοριτσάκι του φάνηκε στο βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας με ένα ρόπαλο στο χέρι. Χτύπησε τον ύποπτο, που ήταν ακόμα στο έδαφος, αρκετές φορές πριν φύγει τρέχοντας.

Τελικά, ο Λίο κατάφερε να αποσπάσει το όπλο από τον Μόρελ, ο οποίος έφυγε από τη σκηνή χωρίς χρήματα ή το όπλο του, σύμφωνα με την Star Tribune.

Η αστυνομία τον εντόπισε λίγο αργότερα με μια γρατζουνιά κάτω από το ένα μάτι και αίμα στα χείλη του, να περπατά μερικές εκατοντάδες μέτρα βόρεια του καταστήματος.