Ο διευθύνων σύμβουλος της Space X, Έλον Μασκ, απάντησε στην πρόκληση του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, για να μονομαχήσουν την Τετάρτη, λέγοντας απλώς «Δέχομαι».

Όπως αναφέρει το Fox σε βίντεο που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, ο Μαδούρο φαίνεται να κρατά ένα κινητό τηλέφωνο, καθώς κήρυξε τον πόλεμο στον Μασκ, ισχυριζόμενος ότι ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης X, θέλει να εισβάλει στη Βενεζουέλα με τους διαστημικούς πυραύλους του.

«Έλον Μασκ, είσαι απελπισμένος. Ξέφυγες. Έλεγξε τον εαυτό σου, αλλιώς θα αποτύχεις όπως ακριβώς αυτοί οι πολιτικοί που ηγούνται της δεξιάς, παναμερικανοί», είπε ο Μαδούρο στο βίντεο. «Έλον Μασκ, όποιος τα βάζει με τη Βενεζουέλα στεγνώνει, Έλον Μασκ. Θέλεις να πολεμήσεις; Ας το κάνουμε, Έλον Μασκ», συμπλήρωσε.

«Είμαι έτοιμος. Είμαι ο γιος του Μπολιβάρ και του Τσάβες. Δεν σε φοβάμαι, Έλον Μασκ», συνέχισε ο Μαδούρο. «Ας το πάμε, όπου θέλεις, όπως λέμε στο Καράκας στις γειτονιές. Αν το θέλεις, το θέλω κι εγώ, Έλον Μασκ. Πες μόνο πού», είπε.

Ο Μασκ αργότερα απάντησε σε μια δημοσίευση σχετικά με την πρόκληση στο X, γράφοντας «Δέχομαι».

Η πρόκληση έρχεται αφότου ο Μαδούρο ανακηρύχθηκε νικητής στις προεδρικές εκλογές της χώρας την Κυριακή, αφού εξασφάλισε περισσότερο από το 50% των ψήφων, αν και η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι τα αποτελέσματα δεν είναι ακριβή.

«Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκαλούν μια εικονική πραγματικότητα και ποιος ελέγχει την εικονική πραγματικότητα; Ο νέος αρχαίος εχθρός μας, ο διάσημος Έλον Μασκ», δήλωσε ο Μαδούρο.

Όσο για το έπαθλο της μονομαχίας, ο Μασκ έγραψε σε ανάρτησή του ότι ο Μαδούρο οφείλει να παραιτηθεί, αν χάσει. Αν όμως κερδίσει, ο ιδιοκτήτης του Χ υπόσχεται να τον στείλει μια δωρεάν βόλτα… στον Άρη.