Το Ισραήλ προτίθεται να κάνει επιπρόσθετα βήματα για να διευκολύνει τις μετακινήσεις των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη σε μια προσπάθεια να πείσει τον παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς να αρχίσει άμεσες ειρηνευτικές συνομιλίες, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή Good Morning America στο δίκτυο ABC, ο ισραηλινός πρωθυπουργός παρέκαμψε τις ερωτήσεις που του έγιναν για το αν προτίθεται να επεκτείνει πέραν του Σεπτεμβρίου το μορατόριουμ των 10 μηνών στην ανέγερση νέων κατοικιών σε ισραηλινούς οικισμούς στη Δυτική Όχθη.

Μία ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα στο Λευκό Οίκο, ο Νετανιάχου διευκρίνισε επίσης ότι στα βήματα που προτίθεται να κάνει το Ισράηλ περιλαμβάνεται μια «επιπλέον διευκόλυνση των μετακινήσεων» των Παλαιστινίων και ορισμένα οικονομικά σχέδια και επανέλαβε το αίτημά του για την επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών με τον Αμπάς.

Υπενθυμίζεται ότι οι άμεσες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις Ισραηλινών και Παλαιστινίων έχουν ανασταλεί από τα τέλη του 2008.

Ο Νετανιάχου αναμένεται σήμερα να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και να απευθύνει ομιλία στους ηγέτες της αμερικανικής εβραϊκής κοινότητας της Νέας Υόρκης.