Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις αρνήθηκε να προεδρεύσει στην ομιλία του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Κογκρέσο αυτή την Τετάρτη, όπως αναφέρει το CNN επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Η πρόεδρος της Γερουσίας Πάτι Μάρεϊ αρνήθηκε επίσης να προεδρεύσει, σύμφωνα με εκπρόσωπο. Η επίσκεψη του Νετανιάχου πραγματοποιείται εν μέσω συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων για την κατάπαυση του πυρός σχετικά με τον ισραηλινό πόλεμο στη Γάζα και τη διεθνή κατακραυγή που δέχεται για τον θάνατο αμάχων.

Ωστόσο η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εντός της εβδομάδας στον Λευκό Οίκο, όπως ανακοίνωσε συνεργάτης της ενώ ο λόγος που δεν μπορεί η ίδια να προεδρεύσει στο Κογκρέσο είναι διότι ταξιδεύει για την Ιντιανάπολις όπου θα εμφανιστεί σε προγραμματισμένη προεκλογική εκδήλωση.

Το Κογκρέσο κάλεσε τον πρωθυπουργό του Ισραήλ να απευθύνει ομιλία κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της ολομέλειας του αμερικανικού κοινοβουλίου στις αρχές του Ιουνίου όπως είχε γνωστοποιήσει κι ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ρεπουμπλικάνος Μάικ Τζόνσον.