Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη διάρκεια ισραηλινής επίθεσης στη Χαν Γιουνίς, στη Γάζα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Η επίθεση χτύπησε καταυλισμό εκτοπισμένων, μετέδιδαν νωρίτερα μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στη Χαμάς.

Το υπουργείο επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον 71 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κι άλλοι 289 τραυματίστηκαν από την επίθεση των Ισραηλινών στην Χαν Γιουνίς.

Νωρίτερα, το υπουργείο Υγείας είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς από τον βομβαρδισμό αυτό.

Το Ραδιόφωνο του Ισραηλινού Στρατού μετέδωσε σήμερα ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ στοχοθέτησαν έναν στρατιωτικό αρχηγό της Χαμάς σε μία επιδρομή στην Χαν Γιουνίς στη Γάζα. Όπως μετέδωσε το ίδιο ραδιόφωνο, δεν διευκρινίστηκε αν ο στρατιωτικός αρχηγός της Χαμάς Μοχάμεντ Ντέιφ σκοτώθηκε.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξετάζουν την αναφορά αυτή.

Ο Ντέιφ θεωρείται από τους Ισραηλινούς ο εγκέφαλος της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου, κατά την οποία ένοπλοι Παλαιστίνιοι εισέβαλαν σε ισραηλινά εδάφη.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε ότι στο νοσοκομείο Νάσερ στην Χαν Γιουνίς διακομίστηκαν 20 πτώματα και 90 τραυματίες. Η ανακοίνωση αυτή, δεν ανέφερε τον τελικό αριθμό των θυμάτων που διακομίστηκαν σε άλλες ιατρικές εγκαταστάσεις.

Στο μεταξύ, ένα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Χαμάς χαρακτήρισε ως «ανοησία» την παραπάνω αναφορά του Ραδιοφώνου του Ισραηλινού Στρατού.

«Όλοι οι μάρτυρες, είναι άμαχοι κι αυτό που συνέβη ήταν μία δραματική κλιμάκωση του πολέμου της γενοκτονίας, με αμερικανική υποστήριξη και παγκόσμια σιωπή”» δήλωσε στο Reuters ο Αμπού Ζουχρί, προσθέτοντας ότι η επίθεση έδειξε ότι το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται για την επίτευξη μιας ειρηνευτικής συμφωνίας.