Τραγωδία σημειώθηκε στην Αριζόνα των ΗΠΑ την Τρίτη με τον θάνατο ενός δίχρονου κοριτσιού που ο πατέρας του το άφησε μέσα στο αυτοκίνητο με τη ζέστη να φτάνει τους 109 βαθμών Φαρενάιτ (43°C).

Η μικρή Πάρκερ βρέθηκε αναίσθητη στο αυτοκίνητο του πατέρα της έξω από το σπίτι της στη Marana, στην Αριζόνα από την μητέρα της, όταν η 35χρονη γύρισε στο σπίτι.

Η ίδια ανακάλυψε την κόρη της στο αυτοκίνητο χωρίς να ανταποκρίνεται οπότε κάλεσε βοήθεια ενώ της έκανε ΚΑΡΠΑ μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο που μετέφερε την μικρή στο νοσοκομείο που εργάζεται η Έρικα ως αναισθησιολόγος, όπως αναφέρει η Daily Mail.

«Γίνονταν προσπάθειες ανάνηψης και το παιδί μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο. Δυστυχώς, το παιδί κηρύχθηκε νεκρό στο νοσοκομείο», ανέφερε η αστυνομία.

Ο πατέρας της Κρις Σολτς δήλωσε στις αρχές ότι όταν έφτασε στο σπίτι κοιμόταν στο πίσω κάθισμα του μπλε SUV και δεν ήθελε να την ξυπνήσει. «Άφησε το όχημα αναμμένο και με τον κλιματισμό σε λειτουργία με το παιδί μέσα» δήλωσε η αστυνομία.

Κάποια στιγμή μέσα σε αυτές τις τρεις ώρες, το αυτοκίνητο και ο κλιματισμός έκλεισαν και η θερμοκρασία στο εσωτερικό εκτοξεύτηκε στα ύψη μέσα στην απογευματινή ζέστη.

Το υλικό ασφαλείας έδειξε πως η μικρή ήταν μέσα στο όχημα περίπου τρεις ώρες.

Έτσι ο 37χρονος πατέρας συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για φόνο δευτέρου βαθμού και κακοποίηση ανηλίκου το πρωί της Παρασκευής και κρατείται στο Κέντρο Κράτησης Ενηλίκων της κομητείας Pima.