Στα χέρια της Ομοσπονδιακής αστυνομίας έπεσαν επτά ύποπτοι, μέλη της συμμορίας του του οργανωμένου εγκλήματος στην πόλη Ακαπούλκο, στις ακτές του Μεξικού στον Ειρηνικό, οι οποίοι φαίνεται ότι είχαν βάψει αρκετές φορές τα χέρια τους με αίμα.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και ένας άντρας, ο Χοσέ Λοσάνο που κατηγορείται για τις δολοφονίες 22 ανθρώπων, των οποίων τα σώματα βρέθηκαν κατακερματισμένα αυτό τον μήνα.

Συνολικά 27 άνδρες που φέρονται να ήταν μέλη συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος σκοτώθηκαν την Παρασκευή και την Κυριακή σε διάφορες μάχες με άνδρες του στρατού στο βορρά, στην παραμεθόριο με τις ΗΠΑ, και στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Την Παρασκευή, στην διάρκεια περιπολίας στην περιοχή Βάγιε Ερμόσο, οι στρατιώτες ανακάλυψαν ένα στρατόπεδο στο οποίο βρίσκονταν ένοπλοι οι οποίοι άνοιξαν πυρ. Στην διάρκεια της ανταλλαγής πυρών 10 φερόμενοι ως δράστες βρήκαν το θάνατο, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Οι στρατιώτες ανέσυραν 24 τουφέκια, ένα πιστόλι, περίπου 20 χειροβομβίδες και έναν εκτοξευτή ρουκετών.

Στην περιοχή Πατσούκα, στην πολιτεία Ιδάλγο, στο κεντρικό Μεξικό, ένας αστυνομικός σκοτώθηκε και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που είχε εγκαταλειφθεί, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, που απέδωσαν την ενέργεια στους Σέτας.

Στη νοτιοδυτική πολιτεία Γκερέρο, οι αρχές ανακοίνωσαν την μεγαλύτερη κατάσχεση αποξηραμένου χυμού οπίου, που χρησιμοποιείται για την παραγωγή ηρωίνης, σε ένα σπίτι στην πόλη Τσιλπάνσινγκο. Μεξικανοί στρατιώτες κατέσχεσαν 245 κιλά, αξίας 12 εκατ. δολαρίων, καθώς η ποσότητα αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για 600.000 δόσεις ηρωίνης.

Ανώνυμο τηλεφώνημα έκανε λόγο για την ύπαρξη ενός πτώματος μέσα σε ένα όχημα κι όταν αστυνομικοί πήγαν στην περιοχή και επιχείρησαν να ανοίξουν την πόρτα του οχήματος αυτό εξερράγη, είπε ο δήμαρχος της πόλης Τούλα, Ροδόλφο Παρέδες, στο Γαλλικό Πρακτορείο.