Μια 22χρονη συνοδός και η φίλη της κατηγορούνται ότι σκότωσαν τον «sugar daddy», της μιας εκ των δύο, ενώ έκοψαν τον αντίχειρά του, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στους τραπεζικούς του λογαριασμούς από το κινητό του τηλέφωνο, για να αγοράσουν ποτά και ναρκωτικά, σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου.

Η Τίφανι Τέιλορ Γκρέι, η οποία σύμφωνα με μάρτυρες «ενεπλάκη στην πορνεία», κατηγορείται ότι παρέσυρε τον 53χρονο Φασίλ Τεκλεμαριάμ στο διαμέρισμά του στην Ουάσιγκτον, την 1η Απριλίου, όπου χτυπήθηκε στο κεφάλι και μαχαιρώθηκε πολλές φορές, σύμφωνα με μια ένορκη κατάθεση της Αστυνομίας που έχει στη διάθεσή της η nypost.

Ένας μάρτυρας είπε στην Αστυνομία ότι είδε την Τέιλορ «να χρησιμοποιεί τον αντίχειρα του αποθανόντος, για να πάρει χρήματα από τον λογαριασμό του», αναφέρεται στην ένορκη κατάθεση.

Ο μάρτυρας 5 δήλωσε επίσης ότι «η Τέιλορ Γκρέι πλήρωσε την Uber και αγόρασε ναρκωτικά και αλκοόλ, χρησιμοποιώντας τον αντίχειρα του θύματος».

Η Γκρέι και η 19χρονη Όντρεϊ Μίλερ αντιμετωπίζουν κατηγορίες για φόνο.

Ο μάρτυρας αναγνώρισε τον νεκρό ως τον «sugar daddy» της Γκρέι, όπως αναφέρεται στην κατάθεση.

Οι φωτογραφίες από κάμερα ασφαλείας που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία της Ουάσιγκτον δείχνουν τον Τεκλεμαριάμ να μπαίνει στο διαμέρισμά του, στην Peabody Street Northwest, με τη Μίλερ να φεύγει για μικρό χρονικό διάστημα και μισή ώρα αργότερα να επιστρέφει με τρία κουτιά Coca-Cola.

Δεν εθεάθη ποτέ ξανά ζωντανός.

Οι αστυνομικοί κλήθηκαν στο διαμέρισμα λίγο πριν από τις 11:30 π.μ. της 5ης Απριλίου και βρήκαν το άψυχο σώμα του Τεκλεμαριάμ σε ένα υπνοδωμάτιο, με πολλαπλά τραύματα και χωρίς τον δεξιό του αντίχειρα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι δύο γυναίκες και τουλάχιστον δύο άνδρες εθεάθησαν να χρησιμοποιούν το κλειδί του νεκρού, για να μπουν στο κτίριο πολλές φορές, ενώ φαίνεται να φεύγουν με αντικείμενα από το διαμέρισμα.

Η Αστυνομία χρησιμοποίησε το βίντεο και ένα ίχνος του τηλεφώνου του Τεκλεμαριάμ, για να εντοπίσει τους δολοφόνους του.

Η Γκρέι, ο οποία χρησιμοποίησε επίσης το όνομα Τέιλορ Γκριν, είχε ήδη εμπλακεί σε μια καταγγελία για φερόμενη κλοπή 1.800 δολαρίων από την εφαρμογή μετρητών του Τεκλεμαριάμ, ενώ οι δυο τους βρίσκονταν σε ξενοδοχείο τον Οκτώβριο του 2023, όπως αναφέρει η κατάθεση.

Η Αστυνομία συνέλαβε τη Μίλερ στις 21 Ιουνίου και την Γκρέι την 1η Ιουλίου.

Και οι δύο κατηγορούνται για φόνο πρώτου βαθμού.