Αποχώρησαν οι στρατιωτικές δυνάμεις που περικύκλωσαν το προεδρικό μέγαρο της Βολιβίας με τον πρόεδρο της χώρας, Λουίς Άρσε προχώρησε σε νέους διορισμούς στην ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων μετά την «απόπειρα πραξικοπήματος».

Η νεοδιορισθείσα στρατιωτική διοίκηση διέταξε τους στρατιώτες που ακολούθησαν τον στρατηγό Χουάν Χοσέ Σούνιγα στο προεδρικό μέγαρο να επιστρέψουν στις βάσεις τους, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις αναπτύχθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας Λα Πας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βολιβίας κατήγγειλε «επίθεση εναντίον της δημοκρατικής σταθερότητας» στη χώρα.

Η εισαγγελία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει ποινική έρευνα εναντίον του στρατηγού Σούνιγα ως επικεφαλής της καταγγελλόμενης «απόπειρας πραξικοπήματος» στη Βολιβία.

Ο στρατηγός Χουάν Χοσέ Σούνιγα, που κατηγορήθηκε από τον πρόεδρο της Βολιβίας Λουίς Άρσε ως επικεφαλής πραξικοπήματος, διαβεβαίωσε ότι ο στρατός έχει στόχο την «αναδιάρθρωση της δημοκρατίας» στη χώρα.

«Οι ένοπλες δυνάμεις επιχειρούν αναδόμηση της δημοκρατίας, να την κάνουν μια πραγματική δημοκρατία. Όχι αυτή των λίγων, όχι λίγων αφεντάδων που κυβερνούν τη χώρα για 30 ή 40 χρόνια», δήλωσε ο στρατηγός Σούνιγα περιστοιχισμένος από στρατιώτες, έξω από το προεδρικό μέγαρο όπου έχουν πάρει θέσεις αρκετά τεθωρακισμένα οχήματα.

Πηγή: ΑΠΕ