Ο κύπριος κληρονόμος της Coca Cola, Άλκης Δαυίδ, πρέπει να δώσει αποζημίωση 900 εκατομμυρίων δολαρίων σε υπάλληλο που κακοποίησε σεξουαλικά και βίασε, με τα εγκλήματα να τελούνται σε διάστημα τριών ετών.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δικαστήριο του Λος Άντζελες και, σύμφωνα με δημοσίευμα της New York Post, το θύμα αναφέρεται ως Jane Doe (δηλαδή αγνώστων στοιχείων). Η γυναίκα εργαζόταν ως υπάλληλος σε διάφορες εταιρείες του Δαυίδ. Εργαζόμενοί του δήλωσαν ανώνυμα πως ο Άλκης τακτικά πίεζε τις υπαλλήλους του να συνευρεθούν ερωτικά, σε βαθμό που το γραφείο του αποκαλούνταν «δωμάτιο βιασμού».

Το αμερικανικό δημοσίευμα έγραψε ότι το πρώτο επεισόδιο παρενόχλησης σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του 2016 κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού στο ιδιωτικό του νησί στην Ελλάδα. Τότε, εκείνος αποπειράθηκε να φιλήσει τη γυναίκα, με εκείνη να τον απωθεί. Ο Δαυίδ ζήτησε συγγνώμη και στη συνέχεια την απέλυσε, μέχρι που την επαναπροσέλαβε το 2018, όταν την κάλεσε να επανενταχθεί στην ομάδα του ως πρέσβειρα μάρκας στην εταιρεία παραγωγής κάνναβης του, την «Swiss-X».

Η Jane δέχτηκε τη δουλειά και ο Δαυίδ την προσκάλεσε σε δωμάτιο ξενοδοχείου, για να της δώσει να δοκιμάσει δείγμα προϊόν CBD. Ωστόσο, η γυναίκα αισθάνθηκε μεθυσμένη και αποπροσανατολισμένη, με τον επιχειρηματία να αυνανίζεται μπροστά της και να την αναγκάζει να τον αγγίξει σεξουαλικά.

Έπειτα, το 2019 ο Δαυίδ τη βίασε σε ένα δωμάτιο κατά τη διάρκεια μιας επαγγελματικής συνάντησης, έχοντας ως απειλή στο χώρο ένα σκυλί ράτσας ντόπερμαν, σύμφωνα με την καταγγελία της «Jane Doe».

«Αυτή η μνημειώδης ετυμηγορία σηματοδοτεί έναν σημαντικό θρίαμβο για τη δικαιοσύνη και δημιουργεί ένα προηγούμενο στον αγώνα κατά της σεξουαλικής επίθεσης στον χώρο εργασίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος της γυναίκας.