Μια 23χρονη υπάλληλος ενός καφέ από το Σιάτλ των ΗΠΑ δημοσίευσε στο προφίλ της στο Instagram ένα βίντεο το έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις.

Στο βίντεο βλέπουμε την ίδια, η οποία λέγεται Έμα Λι, να σπάει το παρμπρίζ ενός αυτοκινήτου με σφυρί καθώς ο οδηγός διαμαρτυρήθηκε για τον καφέ που είχε αγοράσει και του φαινόταν ακριβός. Ο άνδρας ζητούσε τα χρήματα πίσω και επειδή δεν τα έπαιρνε, πέταξε τον καφέ πάνω στην 23χρονη. Εκείνη πήρε ένα σφυρί και έσπασε το τζάμι του αυτοκινήτου του. Η 23χρονη υποστηρίζει ότι αντέδρασε με τον αυτόν τον τρόπο, επειδή ένιωσε ότι απειλείται η ζωή της, καθώς, όπως υποστηρίζει ο άνδρας την απείλησε λέγοντας «δεν πρόκειται να λείψεις σε κανέναν».

Η 23χρονη υπέβαλε μήνυση κατά του άνδρα ο οποίος δεν αποκλείεται να προσφύγει και ο ίδιος στη δικαιοσύνη για τις ζημιές στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του.


«Λόγω της απρόβλεπτης προσοχής που έχει λάβει αυτό το βίντεο, θέλω να αφιερώσω λίγο χρόνο για να αναφερθώ στο πραγματικό ζήτημα εδώ. Την ασφάλεια των γυναικών, και πιο συγκεκριμένα εκείνων που είναι δυσανάλογα λιγότερο προστατευμένες. Δουλεύουμε μόνες μας σε αυτόν τον κλάδο, φορώντας σχεδόν τίποτα και αλληλεπιδρώντας με άνδρες (τους περισσότερους από τους οποίους δεν γνωρίζουμε) όλη την ημέρα. Η πλειονότητα των ανθρώπων που συναντάμε κατά τη διάρκεια της βάρδιας μας είναι ευγενικοί, με σεβασμό, συνολικά καταπληκτικοί άνθρωποι! Ωστόσο, περιστασιακά βλέπουμε αυτούς που θεωρούν σκόπιμο να γίνουν βίαιοι τόσο λεκτικά όσο και σωματικά. Βρισκόμαστε στο 2024 και οι γυναίκες σε αυτόν τον κλάδο γνωρίζουν, ότι αυτές οι αλληλεπιδράσεις συμβαίνουν σε πάρα πολύ τακτική βάση, αν όχι σε εμάς προσωπικά, σε κάποιον που γνωρίζουμε ή αγαπάμε. Σε ποιο σημείο κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης μια γυναίκα έχει το δικαίωμα να προστατεύσει τον εαυτό της; Ποια είναι η κατάλληλη αντίδραση; Γνωρίζω αυτόν τον άνθρωπο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε επιθετικός, αλλά είναι η πρώτη φορά που έγινε σωματικά βίαιος μαζί μου. Είχε πάρει αυτό που είχε πληρώσει και ήταν θυμωμένος για το τίμημα. Το γεγονός ότι το πρώτο πράγμα που θέλουν να μάθουν οι άνθρωποι είναι τι έκανα για να αξίζω να μου ρίξει δύο ποτά είναι αηδιαστικό. Πρέπει να αλλάξουμε την αφήγηση αυτών των συζητήσεων. Τι είναι αυτό που αξίζει; Δεν είναι πια η εποχή των γυναικών που θα χαμογελάσουν και θα ζητήσουν συγγνώμη, έχοντας ως μόνη αποδεκτή αντίδρασή μας την τέχνη της αποκλιμάκωσης – αυτή τη φορά, θα αντεπιτεθούμε! Υπάρχει μια διάσημη ρήση: “Είναι καλύτερα να πεθάνεις όρθιος, παρά να ζεις γονατιστός”» σημείωσε η 23χρονη στο Instagram για το περιστατικό.