Οι Ταξιαρχίες Αλ Κασάμ, ο στρατιωτικός βραχίονας του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος της Χαμάς, ανέφεραν σήμερα ότι δύο Ισραηλινοί όμηροι που κρατούνταν στη Γάζα σκοτώθηκαν σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Ράφα πριν από λίγες ημέρες.

Η Αλ Κασάμ σε βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι της στο Telegram, δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων φέρονται να σκοτώθηκαν ούτε παρείχε στοιχεία.

Η ισραηλινή κυβέρνηση «δεν θέλει να επιστρέψουν οι όμηροι σας, παρά μόνο σε φέρετρα», ανέφερε η ανακοίνωση των Ταξιαρχιών Αλ Κασάμ.

Εκπρόσωπος Χαμάς στο CNN: «Δεν έχω ιδέα πόσοι από τους ισραηλινούς ομήρους είναι ζωντανοί»

Θυμίζουμε πως ο εκπρόσωπος της Χαμάς ανακοίνωσε πως κανείς «δεν έχει ιδέα» για το πόσοι είναι ζωντανοί από τους 120 ομήρους του Ισραήλ, που κρατάει η παλαιστινιακή οργάνωση.

Ο Οσάμα Χαμντάν είπε στο CNN: «Δεν έχω ιδέα γι’ αυτό. Κανείς δεν έχει ιδέα γι’ αυτό». Παράλληλα, ζήτησε να υπάρξει κατάπαυση του πυρός από τις ισραηλινές δυνάμεις, ώστε η Χαμάς να ελέγξει την κατάσταση των ομήρων.

Στο Ισραήλ υπάρχουν έντονες αντιδράσεις προς την κυβέρνηση για το ζήτημα των ομήρων. Πολλοί Ισραηλινοί κατηγόρησαν τον Νετανιάχου ότι εργαλειοποιεί τον πόνο τους, ώστε να διεξάγει πόλεμο στη Γάζα για δικά του συμφέροντα.

πηγή: ΑΠΕ