Στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) στην Απουλία της Ιταλίας, ο γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, και η ιταλίδα πρωθυπουργός, Τζόρτζια Μελόνι, συγκρούστηκαν για το ζήτημα της άμβλωσης και την ύπαρξη της λέξης στο κείμενο των συμπερασμάτων.

Η συνέχεια της σύγκρουσης αυτής των δύο ηγετών αποτυπώθηκε με τον καλύτερο τρόπο σήμερα μετά τη χειραψία της ιταλίδας πρωθυπουργού με τον γάλλο πρόεδρο.

Όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο, η Μελόνι χαιρετούσε τους υψηλούς προσκεκλημένους της ως οικοδέσποινα της συνόδου. Κατά τη χειραψία με τον Μακρόν, η Μελόνι φαίνεται τελείως ψυχρή και τυπική και μόλις της φιλά το χέρι ο γάλλος πρόεδρος και ολοκληρώνεται η χειραψία, όπως θα δείτει και στην κάμερα, το βλέμμα της τα λέει όλα για τα αισθήματα που τρέφει για τον γάλλο πρόεδρο.

Θυμίζουμε πως την Πέμπτη ο γάλλος πρόεδρος είπε ότι «λυπάται για το ότι λείπει από το κείμενο συμπερασμάτων η λέξη άμβλωση», προσθέτοντας ότι «υπάρχουν διαφορετικές ευαισθησίες».

Η ιταλίδα πρωθυπουργός απάντησε άμεσα, υπογραμμίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να γίνεται «πολεμική» για θέματα στα οποία έχει επιτευχθεί εδώ και καιρό συμφωνία».

«Θεωρώ εντελώς λανθασμένο, σε δύσκολους καιρούς σαν και αυτούς, κάποιοι να κάνουν προεκλογική εκστρατεία, χρησιμοποιώντας ένα πολύτιμο φόρουμ όπως αυτό της G7», πρόσθεσε η Μελόνι.