Σε φυλάκιση 15 ετών καταδικάστηκε μια οδηγός που προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο, καθώς πάτησε με το αυτοκίνητό της δύο οκτάχρονα αδελφάκια και τα εγκατέλειψε, καθώς έκανε κόντρες με τον σύντροφό της, που είναι πρώην αθλητής.

Η Ρεμπέκα Γκρόσμαν κρίθηκε ένοχη από δικαστήριο του Λος Άντζελες για το τροχαίο που προκάλεσε το 2020 μαζί με τον σύντροφό της και πρώην παίκτη του μπέιζμπολ, Scott Erickson, με θύματα τους οκτάχρονους Τζέικομπ και Μαρκ Ισκάντερ.

Οι 8χρονοι Τζέικομπ και Μαρκ Ισκάντερ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «New York Post», η Νάνσι Ισκάντερ μαζί με τον αδερφό της και τους τρεις γιους της περπατούσαν στην περιοχή, όταν πήγαν να διασχίσουν το δρόμο. Εκείνη τη στιγμή πετάχτηκε το αμάξι της Γκρόσμαν και χωρίς να πατήσει φρένο, παρέσυρε τα δύο από τα τρία παιδιά της.

«Σκοτώθηκαν μπροστά μου… Ο Τζέικομπ θα μπορούσε να ζει, είχε βάλει ήδη το ένα πόδι πάνω στο πεζοδρόμιο», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα τους.

Η μητέρα των δύο νεκρών αγοριών, Νάνσι Ισκάντερ

Στη συνέχεια, η Γκρόσμαν εξαφανίστηκε, αλλά το όχημά της εντοπίστηκε από κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν το γεγονός. Έκτοτε, διαπιστώθηκε πως είχε βγει για «ρομαντικό δείπνο» με τον Erickson, οπότε αποφάσισαν «να κλείσουν τη βραδιά με ρομαντικές κόντρες».

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη μόνο τη γυναίκα και την καταδίκασε σε 15 χρόνια, με εκτιτέα τα 9 έτη, ενώ η ποινή μπορεί να μειωθεί αν δείξει καλή διαγωγή και κυρίως αν πληρώσει αποζημίωση 47.161 δολαρίων. Αντιθέτως, άφησε ελεύθερο τον Erickson χωρίς να απαγγείλει κατηγορίες.

Ο πρώην παίκτης του μπέιζμπολ Scott Erickson

Η μητέρα των παιδιών ξέσπασε στο άκουσμα της απόφασης και επιδιώκει να ασκήσει έφεση, αναφέροντας πως «σήμερα βιώνω έναν δεύτερο θάνατο. Αυτή η γυναίκα σκότωσε δύο παιδιά και θα μείνει σχεδόν εκτός φυλακής… Η δικαιοσύνη είναι σαν να μη θέλει να πληρώσουν οι εγκληματίες».