Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δίνουν οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις στην Πάφο, σε μία προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα στην περιοχή.

Το γεγονός ότι επικρατεί νηνεμία στην περιοχή βοηθά την κατάσταση. Τα εναέρια μέσα αναμένεται να αρχίσουν επιχειρήσεις με το πρώτο φως της ημέρας. Όσον αφορά τα μέσα από άλλες χώρες, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το πρωί φτάνουν τα αεροπλάνα από Ελλάδα και η επιπρόσθετη βοήθεια από Ιορδανία.

Από την πυρκαγιά που επεκτάθηκε με μεγάλη ταχύτητα, κάηκαν ολοκληρωτικά τρία σπίτια στο χωριό Ψάθι και τουλάχιστον έξι υπέστησαν ζημιές. Τα χωριά: Πολέμι Ψάθι, Χούλου, Λεμόνα και Κούρτακα έχουν εκκενωθεί.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, ανέφερε, σύμφωνα με το Cyprus Times, ότι κατά την πυρκαγιά κινδύνευσαν ζωές, αλλά δεν υπάρχει πληροφόρηση για οποιονδήποτε τραυματισμό.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, η πυρκαγιά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησε από παράνομη χωματερή.

Με όλες μας τις δυνάμεις υποστηρίζουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου – Cyprus Fire Service στην μεγάλη μάχη! Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!

Posted by SupportCY on Tuesday, June 11, 2024

«Η σπίθα έγινε λαίλαπα»

Η φωτιά ξεκίνησε από περιοχή μεταξύ των χωριών Δρυνιά, Ψάθι και Άγιος Δημητριανός, ανατολικά της Γιόλου, ωστόσο επεκτάθηκε αστραπιαία.

«Η σπίθα έγινε λαίλαπα», είπε χαρακτηριστικά ο κοινοτάρχης Πολεμίου, Πολύκαρπος Πολυκάρπου. Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, του τηλεφώνησαν στη 13:00 για την εκδήλωση μιας μικρής πυρκαγιάς στο Ψάθι. Δυστυχώς, πρόσθεσε, η επέκτασή της ήταν αστραπιαία, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σε μεγάλη πυρκαγιά λόγω και των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Όπως ανέφερε ο κ. Πολυκάρπου, η φωτιά κατέκαψε κατοικίες στο Ψάθι και ακολούθως 2-3 κατοικίες στο Πολέμι.