Ένας Σομαλός που δολοφόνησε την επτά μηνών έγκυο φίλη του καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη από δικαστήριο της Σουηδίας. Η Saga Forsgren Elneborg, 20 ετών, βρέθηκε στραγγαλισμένη μέσα στο σπίτι της στην πόλη Orebro τον Απρίλιο του 2023.

Οι δικαστικές αρχές θεώρησαν ότι ο φίλος της Mohamedamin Abdirisek Ibrahim, την δολοφόνησε προκειμένου να μην αντιμετωπίσει την ντροπή, λέγοντας στην μουσουλμανική οικογένειά του, ότι περιμένει παιδί με τη φίλη του η οποία είναι μισή Ταϊλανδή και μισή Σουηδή, χριστιανή.

Όπως αναφέρει η Daily Mail την νύχτα που ο Σομαλός θα έλεγε στην οικογένειά του ότι θα γίνει πατέρας, μπήκε στο δωμάτιο της συντρόφου του και την σκότωσε, στραγγαλίζοντάς της με ένα καλώδιο, το οποίο τύλιξε στο λαιμό της.

Τόσο ο δικαστής, όσο και οι ένορκοι συμφώνησαν στην απόφαση ότι ο Ibrahim θα πρέπει να δικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

Η μητέρα του θύματος ανέφερε στις αρχές ότι ο 22χρονος είχε κρύψει τη σχέση με την κόρη της από την οικογένειά του, καθώς αυτός ήταν μουσουλμάνος και η κοπέλα χριστιανή.

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι είχε συναντήσει μόνο τρεις φορές τον δολοφόνο της κόρης της, παρά το γεγονός ότι ήταν έγκυος στο παιδί του.