Ένας πιλότος και μια επιβάτιδα σώθηκαν από θαύμα μετά την αναγκαστική προσγείωση με την κοιλιά ενός μικρού αεροσκάφους. Το αεροπλάνο αντιμετώπισε απώλεια ισχύος εν πτήσει και μόλις που πρόλαβε να μη συντριβεί στα σπίτια των προαστίων, προτού προσγειωθεί.

Απίστευτο βίντεο κατέγραψε τη στιγμή που ο πιλότος Jake Swanepoel προσπαθούσε απεγνωσμένα να οδηγήσει το μικρό αεροσκάφος πάνω από τα σπίτια στο Δυτικό Σίδνεϊ, αφού αντιμετώπισε βλάβη στον κινητήρα το μεσημέρι της Κυριακής.

«Βοήθεια, βοήθεια… Μηχανικό πρόβλημα», είπε ο πιλότος και κάποιος ακούγεται να του απαντά: «Όλοι οι διάδρομοι είναι διαθέσιμοι. Ελήφθη το σήμα, έρχεται βοήθεια».

Το μικρό αεροπλάνο Cessna έκοψε την κορυφή ενός δέντρου και πέρασε ξυστά πάνω από δύο στέγες στο αεροδρόμιο Bankstown, στα δυτικά της πόλης, προτού καταφέρει ο πιλότος να το προσγειώσει στον διάδρομο και σταματήσει να σέρνεται στο γρασίδι για περίπου 150 μέτρα, όπως μεταδίδει η dailymail.

Περιπολικά της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας βρέθηκαν στο σημείο, ενώ την έρευνα για τα αίτια της βλάβης στο αεροπλάνο ανέλαβε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Αυστραλίας.