Επίθεση με βόμβες και βλήματα όλμου σκόρπισαν το θάνατο σε πιστούς, οι οποίοι βρίσκονταν καθ’ οδόν προς ένα τέμενος για τον εορτασμό της επετείου του θανάτου ενός αγίου των σιιτών στο Ιράκ.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του ίδιου θρησκευτικού προσκυνήματος, που πριν από πέντε χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους χίλιοι άνθρωποι, όταν ποδοπατήθηκαν πάνω σε μια γέφυρα που οδηγούσε στο τέμενος με το χρυσό θόλο του Ιμάμη Μουσά αλ Καντίμ, στην περιφέρεια της Καντιμίγια στην πρωτεύουσα του Ιράκ.

Η αστυνομία ανακοίνωσε, ότι ένας προσκυνητής σκοτώθηκε και εννέα τραυματίστηκαν καθώς κατευθύνονταν στην Καντιμίγια, όταν τρία βλήματα όλμου έπληξαν την περιοχή Σούλα στη βορειοδυτική Βαγδάτη.

Στη Νέα Βαγδάτη, εκρηκτικός μηχανισμός, που ήταν τοποθετημένος στο οδόστρωμα προκάλεσε το θάνατο άλλων δύο προσκυνητών και τον τραυματισμό πέντε.

Τρεις ακόμα εκρηκτικοί μηχανισμοί είχαν τοποθετηθεί στο οδόστρωμα στις περιοχές της Βαγδάτης Μπάγια, Αμπού Ντσίιρ και στο βορειανατολικό τομέα της ιρακινής πρωτεύουσας.