Μυστήριο επικρατεί με το κονβόι οχημάτων που φαίνεται να διασχίζει τα μεσάνυχτα της 16ης Φεβρουαρίου τον παγωμένο ποταμό Ομπ και εικάζεται ότι μετέφερε το άψυχο σώμα του Ναβάλνι. Πιο συγκεκριμένα, αποτελείται από δυο περιπολικά, ένα γκρι σεντάν και ένα μίνι μπας UAZ, που φέρουν δύο πράσινες λωρίδες στο πλάι, χαρακτηριστικό χρώμα της FSIN, δηλαδή της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών της Ρωσίας.

Στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του ρωσικού ανεξάρτητου δικτύου Mediazone, το κονβόι εμφανίζεται να κινείται στον δρόμο που ενώνει το Λαμπιτνάγκι με το Σαλεχάρτ στη βόρεια Σιβηρία, που βρίσκεται σε απόσταση 50 χιλιομέτρων από τη σωφρονιστική αποικία «Πολικός Λύκος», όπου ο Ναβάλνι εξέτιε την ποινή των 30 ετών που του είχε επιβληθεί.

Ύστερα από λεπτομερέστατη εξέταση του οπτικού υλικού, η ιστοσελίδα θεωρεί πιθανό το συγκεκριμένο κονβόι να μετέφερε τη σορό του 47χρονου, η οποία εξακολουθεί να μην έχει παραδοθεί στην οικογένειά του.

Η οικογένεια του Ναβάλνι έχει ζητήσει επίμονα να παραδοθεί η σορός, αλλά έρχεται συνεχώς αντιμέτωπη με την άρνηση των Αρχών, οι οποίες προσπαθούν να καλύψουν τα ίχνη τους, όπως αναφέρουν συνεργάτες του Ναβάλνι.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έφερε την περασμένη Κυριακή στη δημοσιότητα η Novaya Gazeta Europe, αναφέρουν ότι η σορός του δικηγόρου βρίσκεται στο νοσοκομείο της Σάλεκχαρντ, ενώ τονίζει ότι μέχρι το Σάββατο δεν είχε πραγματοποιηθεί νεκροψία.

Παράλληλα, η Novaya Gazeta τονίζει ότι, βάσει πληροφοριών που προέρχονται από έναν εργαζόμενο των υπηρεσιών ο οποίος δεν κατονομάζεται, αναφέρεται ότι παρατήρησε πως το σώμα του Ναβάλνι έφερε μπλε σημάδια, κάτι που δείχνει ότι ενδεχομένως κρατήθηκε από άτομο της σωφρονιστικής αποικίας, ενώ είχε σπασμούς. Μάλιστα, ένας μώλωπας στο στήθος του ίσως να δείχνει ότι πραγματοποιήθηκε απόπειρα ανάνηψης, αναφέρει η πηγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ρεπορτάζ ξεκαθαρίζει πως η πηγή δεν είδε τη σορό του αντιφρονούντα, αλλά οι πληροφορίες προήλθαν από έναν συνάδελφό του.