Τη δική της αγωνία ζει η οικογένεια του Αλεξέι Ναβάλνι, καθώς η μητέρα του Λιουντμίλα Ναβάλναγια μετέβη στη φυλακή όπου ανακοινώθηκε ο θάνατός του, ενημερώθηκε ότι η σορός του βρίσκεται στο νεκροτομείο της πόλης Σαλεχάρντ, όμως τελικά όταν έφτασε εκεί, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο του γιου της, πληροφορήθηκε ότι τελικά δεν βρίσκεται εκεί.

Η εκπρόσωπος του Ναβάλνι, η Κίρα Γιάρμις, έγραψε την πλατφόρμα Χ ότι δικηγόρος του 47χρονου και η μητέρα του, Λιουντμίλα Ναβάλναγια, έφτασαν στο νεκροτομείο όπου τους παρέπεμψαν οι σωφρονιστικές αρχές.

Όμως το νεκροτομείο ήταν κλειστό, μολονότι από τη φυλακή τους διαβεβαίωναν ότι λειτουργούσε και ότι η σορός ήταν εκεί.

Ο δικηγόρος τηλεφώνησε στο νούμερο που ήταν αναρτημένο στην πόρτα.

Του απάντησαν ότι ήταν ο έβδομος που καλούσε σήμερα και ότι «η σορός του Αλεξέι δεν ήταν στο νεκροτομείο», πρόσθεσε.

Νωρίτερα με άλλη ανάρτηση η εκπρόσωπος του Ναβάλνι είχε επιβεβαιώσει τον θάνατό του και ζήτησε από τις ρωσικές Αρχές να παραδοθεί η σορός του αμέσως στην οικογένειά του.

Εκατοντάδες συλλήψεις και μάζεμα λουλουδιών

Στους 177 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι συλληφθέντες από τις ρωσικές Αρχές σε συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται στη μνήμη του Αλέξέι Ναβάλνι, σύμφωνα αναφορές σε ανεξάρτητα ρωσικά μέσα.

Σύμφωνα με το BBC, η αστυνομία προχωρά στη σύλληψη ανθρώπων την ώρα που προσπαθούν να αφήσουν λουλούδια σε αυτοσχέδια μνημεία που έχουν στηθεί σε διάφορες ρωσικές πόλεις.

Οι 69 από τις συλλήψεις έγιναν στην Αγία Πετρούπολη.

Βίντεο από τη Μόσχα δείχνει αστυνομικούς να σέρνουν μια γυναίκα μέσα στο χιόνι προς ένα αστυνομικό βανάκι, ενώ ακούγονται πολίτες να φωνάζουν «ντροπή».

Οι Ρώσοι πολίτες έχουν λάβει προειδοποιήσεις να μην προχωρήσουν σε διαδηλώσεις.

Εν τω μεταξύ σε βίντεο που κάνει το γύρο του Διαδικτύου εμφανίζονται άτομα ντυμένα με πολιτικά ρούχα να μαζεύουν τα λουλούδια που άφησαν πολίτες στα αυτοσχέδια μνημεία για τον Ναβάλνι.