Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές της Βρετανίας για την πρώτη καταιγίδα του 2024 στη χώρα που έλαβε το όνομα Χενκ, καθώς επελαύνει με ανέμους 80 χιλιομέτρων που μπορεί να αγγίξουν και τα 130, ενώ συνοδεύεται από ακραία φαινόμενα.

Το Μετεωρολογικό Γραφείο εξέδωσε πορτοκαλί προειδοποίηση για τους ανέμους και προέβλεψε κατά τόπους βροχή 35-50 χιλιοστών, με αυξημένο κίνδυνο για πλημμύρες σε σπίτια ή επιχειρήσεις, ανέφερε ο Guardian.

Τα φαινόμενα πλήττουν κυρίως τα νοτιοανατολικά, αλλά αναμένεται να επεκταθούν, ενώ οι παραθαλάσσιες περιοχές αναμένεται να αντιμετωπίσουν τα περισσότερα προβλήματα. Οι αρχές ανέφεραν ότι μπορεί να κλείσουν δρόμοι και σιδηροδρομικοί σταθμοί και συνέστησε προσοχή στις μετακινήσεις, ενώ μπορεί να ξυλωθούν στέγες από τις ριπές των ανέμων.

«Έχει εκδοθεί πορτοκαλί προειδοποίηση για έντονα καιρικά φαινόμενα από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Μια ευρύτερη κίτρινη προειδοποίηση για τους ανέμους καλύπτει ολόκληρη τη νότια Αγγλία και την Ουαλία. Μια κίτρινη προειδοποίηση για βροχή καλύπτει μια μεγάλη περιοχή της Αγγλίας και της Ουαλίας καθώς συνεχίζεται η βροχόπτωση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το σύνολο των βροχοπτώσεων από τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας έως τις 21:00 την Τρίτη είναι πιθανό να φτάσει τα 15-30 χιλιοστά με 35-50 χιλιοστά σε μερικά σημεία», ανέφερε το Μετεωρολογικό Γραφείο της Βρετανίας.

Σημειώνεται, ότι κατά την περίοδο των γιορτών η κακοκαιρία Γκέριτ έπληξε την Βρετανία και είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει τμήμα της Σήραγγας της Μάγχης που συνδέει τη Βρετανία με την Γαλλία.