Σε επιθέσεις που έγιναν χθες Παρασκευή και σήμερα κατά των ενόπλων δυνάμεων του Νότιου Σουδάν σκοτώθηκαν τουλάχιστον 6 αντάρτες. Η περιοχή στην οποία έγιναν οι επιθέσεις είναι πλούσια σε πετρέλαιο και βρίσκεται στο βόρειο άκρο της χώρας.

Ο Φιλιπ Αγκουέρ, εκπρόσωπος του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού του Σουδάν (SPLA) δήλωσε: «Έγιναν επιθέσεις την Παρασκευή το βράδυ και το Σάββατο το πρωί. Δυο αντάρτες σκοτώθηκαν χθες το βράδυ, και τέσσερις σήμερα το πρωί. Συλλάβαμε συνολικά 32 από αυτούς».

Το SPLA, πρώην αντάρτες του νότου και επικεφαλής του στρατού της ημι – αυτόνομης περιοχής του Νότιου Σουδάν, κατηγόρησε τους άνδρες του Γκατλουάκ Γκάι, έναν ηγέτη πολιτοφυλακής που είναι εχθρικός προς την εξουσία του νότου, ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση, η οποία γίνεται την παραμονή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία του Νότιου Σουδάν.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν εναντίον των δυνάμεων του SPLA στο νομό της Μαγιόμ, που βρίσκεται στο Κρατίδιο της Ενότητας. Σύμφωνα με εργαζόμενους σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, και άλλες επιθέσεις έχουν συμβεί σε άλλους νομούς του Κρατιδίου της Ενότητας.

Θυμίζουμε ότι οι άνδρες του Γκατλουάκ είχαν εξαπολύσει την περασμένη άνοιξη μια σειρά επιθέσεων εναντίον του SPLA στο Κρατίδιο της Ενότητας, ένα από τα πιο ευαίσθητα στο Νότιο Σουδάν.