Ένα νέο βιβλίο εμπνευσμένο από τη ζωή της πριγκίπισσας Νταϊάνα πρόκειται να κυκλοφορήσει το Μάρτιο, λίγες εβδομάδες πριν από το βασιλικό γάμο του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον. Το βιβλίο θα έχει την υπογραφή της βραβευμένης βρετανής συγγραφέα Μόνικα Αλι, η οποία διαψεύδει ότι η προγραμματισμένη ημερομηνία έκδοσης του βιβλίου κινδυνεύει να ταράξει το κατεστημένο σε μια ευαίσθητη χρονική περίοδο.

«Η συγκυρία είναι σύμπτωση» είπε σε συνέντευξή της στην Guardian, ενώ πρόσθεσε πως παρότι το βιβλίο της είναι εμπνευσμένο από την περίπτωση της Νταϊάνα, ο χαρακτήρας για τον οποίο γράφει στο βιβλίο είναι φανταστικός.

Η συγγραφέας είπε ότι το νέο της βιβλίο με τίτλο «Η ιστορία που δεν έχει λεχθεί», θα αναφέρεται στο τι θα μπορούσε να έχει συμβεί αν η πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν είχε σκοτωθεί στο τροχαίο στο Παρίσι, το 1997.

Συγκεκριμένα το βιβλίο αναφέρεται στο εάν η πριγκίπισσα θα είχε βρει τη γαλήνη και ευτυχία στη ζωή της αν δεν είχε σκοτωθεί ή αν «η κατάρα της φήμης θα την καταδίωκε για πάντα».

Αν και οι αξιωματούχοι των Ανακτόρων αρνήθηκαν να σχολιάσουν το γεγονός, οι αναλυτές εκτιμούν ότι το βιβλίο θα επηρεάσει αρνητικά τις προσπάθειες να παρουσιαστεί ο γάμος του Γουίλιαμ ως μια αρμονική περίσταση που θα τερματίσει τη δεκαετία του 1990, η οποία αμαυρώθηκε από βασιλικά σκάνδαλα.