Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ δημοσίευσαν ένα νέο βίντεο λίγο πριν επιτεθεί στη Γάζα, τονίζοντας ότι η εισβολή θα γίνει να την «υπεράσπιση του έθνους από την Χαμάς».

«Υπερασπιζόμαστε τα σπίτια, τους ανθρώπους μας, την ίδια την ύπαρξή μας», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ισραηλινού στρατού σε βίντεο που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Χ.

«Αμυνόμαστε για να εμποδίσουμε, για να διασφαλίσουμε ότι οι θηριωδίες που έγιναν την 7η Οκτωβρίου, δεν θα συμβούν ποτέ ξανά. Οι στρατιώτες μας, οι έφεδροι, όλοι είναι πραγματικοί άνθρωποι. Δικηγόροι, ηλεκτρολόγοι, δάσκαλοι, γιοι, κόρες, πατεράδες και μητέρες», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, είπε ότι «πολλοί από μας έχουμε χάσει τους αγαπημένους μας. Τα έχουμε αφήσει όλα πίσω για να παλέψουμε στην πρώτη γραμμή της μάχης και για να υπερασπιστούμε τις οικογένειές μας. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από τα να παλέψουμε για την ασφάλεια και την ύπαρξή μας. Θα νικήσουμε τη Χαμάς στη μάχη και θα βοηθήσουμε το νότιο Ισραήλ να ακμάσει ξανά».

«Είμαστε προετοιμασμένοι για ευρύτερη σύγκρουση», ανέφερε στη συνέχεια με νόημα, σε περίπτωση που υπάρξει εμπλοκή των περιφερειακών δυνάμεων που υποστηρίζουν τη Χαμάς.

https://twitter.com/IDF/status/1715344844779098566