Η οργάνωση Τζαμάατ-ε-Αλ-ε-Σουνάτ του Πακιστάν προειδοποιεί ότι οποιοσδήποτε μουσουλμάνος εκφράσει θλίψη για τη δολοφονία του φιλελεύθερου πακιστανού πολιτικού Σαλμάν Ταζίρ και πολέμιου του νόμου περί βλασφημίας, θα έχει την ίδια τύχη.

Η κυβέρνηση του Πακιστάν κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος μετά την πολιτική αυτή δολοφονία, τη σημαντικότερη από τον θάνατο της Μπεναζίρ Μπούτο στο τέλος του 2007 κατά τη διάρκεια επίθεσης αυτοκτονίας.

Ο Σαλμάν Ταζίρ, 66 ετών, πολιτικός σύμμαχος του προέδρου Ασίφ Αλί Ζαρντάρι και πολιτική προσωπικότητα του κυβερνώντος Κόμματος του Πακιστανικού Λαού , δολοφονήθηκε χθες από άνδρα της φρουράς του, ο οποίος άδειασε επάνω του το αυτόματο όπλο του έξω από εμπορικό κέντρο του Ισλαμαμπάντ.

Ο δράστης παραδόθηκε αμέσως δηλώνοντας ότι το θύμα του είναι βλάσφημος και ότι του άξιζε η τιμωρία.

Η οργάνωση Τζαμάατ-ε-Αλ-ε-Σουνάτ συμβουλεύει τους μουσουλμάνους να μην συμμετάσχουν στις προσευχές για τον Σαλμάν Ταζίρ και να μην εκφράσουν λύπη ή συμπάθεια για τον θάνατο του κυβερνήτη του Πουντζάμπ, γιατί θα πεθάνουν με τον ίδιο τρόπο.

Η Τζαμάατ-ε-Αλ-ε-Σουνάτ επαινεί το θάρρος και την θρησκευτικό ζήλο του δολοφόνου του Ταζίρ και δηλώνει ότι η πράξη του έκανε υπερήφανους τους μουσουλμάνους σε ολόκληρο τον κόσμο.