Οι μαρτυρίες από το φεστιβάλ έξω από το Re’im ξεκίνησε γύρω στις 7 το πρωί του Σαββάτου. Στην αρχή, οι παρευρισκόμενοι άκουσαν μια δυνατή έκρηξη, την οποία θεώρησαν ως άλλη μια σποραδική επίθεση με ρουκέτες στο νότιο Ισραήλ. Στη συνέχεια, όμως, οι εκρήξεις έγιναν πιο δυνατές και σταθερές και συνέχισαν για περίπου πέντε λεπτά. Η μουσική σταμάτησε και η αστυνομία είπε στους 4.000- 5.000 ρέιβερς να εγκαταλείψουν γρήγορα το σημείο.

Τότε, έφτασαν φορτηγά φορτωμένα με όπλα και μαχητές της Χαμάς. Πολλοί από τους νεαρούς άνδρες και γυναίκες άρχισαν να τρέχουν στην επίπεδη έκταση της δυτικής ερήμου Νεγκέβ. Κάποιοι από αυτούς πιάστηκαν αιχμάλωτοι, κάποιοι άλλοι εκτελέστηκαν επί τόπου. 260 πτώματα έχουν βρεθεί, μέχρι στιγμής, στο σημείο. «Είδα μία ομάδα παιδιών να πιάνει έναν άντρα. Ήταν γύρω στα 16-17. Είναι παιδιά. Κάποιοι άλλοι έπιασαν την φίλη του, την ανέβασαν πάνω σε μία μηχανή και την απομάκρυναν. Ο Θεός ξέρει τι θα ζήσει… Γυναίκες βιάστηκαν δίπλα στα πτώματα των φίλων τους» λέει ένα αυτόπτης μάρτυρας στο tabletmag. Αρκετά από αυτά τα θύματα βιασμού φαίνεται ότι εκτελέστηκαν λίγο αργότερα, ενώ κάποιοι μεταφέρθηκαν στη Γάζα. Στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, μπορείτε να δείτε αρκετές αιχμάλωτες με αίμα να αναβλύζει ανάμεσα από τα πόδια τους.

Ένας επιζών που επέστρεψε στη σκηνή αργότερα μέσα στην ημέρα για να αναζητήσει τους φίλους του μίλησε, με σπασμένη φωνή, για αυτό που είχε δει. Σώματα, κυρίως νεαρών γυναικών, κρύα και ακρωτηριασμένα. Γυμνά πτώματα πολλά από τα οποία φαίνεται να έχουν πυροβοληθεί εξ επαφής. Γαζωμένα από σφαίρες αυτοκίνητα ή ανατιναγμένα. Μερικοί από τους τυχερούς έτρεξαν σε ένα κοντινό ρέμα, αναζητώντας καταφύγιο ανάμεσα στους θάμνους. «Ένιωσα σαν να πυροβολούσαν ακριβώς πάνω από τα κεφάλια μας», θυμάται ένας επιζών. «Βούτηξα σε έναν θάμνο… Ένιωθα ότι οι σφαίρες ερχόταν από παντού γύρω μας. Κατάλαβα ότι θα είμαστε εκεί για αρκετές ώρες. Και δεν είχα τίποτα πάνω μου. Και σκεφτόμουν ότι το μόνο πράγμα που θέλω είναι ένα όπλο. Θέλω κάτι να μας προστατεύει». Τελικά, αυτός και οι φίλοι του, μερικοί από αυτούς ξυπόλητοι, αποφάσισαν να το ρισκάρουν και να προσπαθήσουν να φτάσουν περπατώντας αρκετά κοντά στο δρόμο. «Είπα, αν δούμε αυτοκίνητα του στρατού ή της αστυνομίας, θα πάμε στο δρόμο. Διαφορετικά, θα μείνουμε μακριά. Όταν είδαμε αυτοκίνητα της αστυνομίας και του στρατού, ξέραμε ότι είναι ένα ασφαλές μέρος».

Αργότερα, όταν τελικά τελείωσε η επίθεση και οι στρατιώτες του IDF απέκρουσαν τους επιτιθέμενους, έψαξαν αυτά τα φορτηγά και βρήκαν εκτοξευτές RPG, συσκευές επικοινωνίας υψηλής τεχνολογίας, διάφορα AK-47 και άλλα όπλα κυρίως σοβιετικής κατασκευής, μαζί με πολλά αντίγραφα το Κοράνι.