Μια ισραηλινή μητέρα και οι δύο μικρές κόρες της ήταν μεταξύ των περισσότερων από 100 αμάχων που κρατήθηκαν όμηροι από τους τρομοκράτες της Χαμάς, οι οποίοι εισέβαλαν στη χώρα σε μια αιματηρή αιφνιδιαστική επίθεση το Σάββατο.

Η Doron Asher είχε πάει με τα μικρά κορίτσια της να επισκεφθούν τη γιαγιά τους στο χωριό Nir Oz κοντά στα σύνορα με τη Γάζα το Σαββατοκύριακο, όταν μαχητές της Χαμάς πήγαν στο σπίτι, όπως μετέδωσε το Reuters. Τρομοκρατημένη, τηλεφώνησε στον σύζυγό της, Yoni, πίσω στο κεντρικό Ισραήλ, αλλά το τηλέφωνο κόπηκε και έκτοτε δεν έχει νέα της. «Μου είπε ότι οι τρομοκράτες είναι στο σπίτι» και αυτό ήταν όλο, είπε ο Yoni.

Εντοπίζοντας το τηλέφωνο της Doron, η τοποθεσία της έδειξε ότι βρισκόταν στην άλλη πλευρά των συνόρων στη Γάζα, είπε ο Yoni. Οι φόβοι του επιβεβαιώθηκαν αργότερα όταν είδε βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έδειχνε ξεκάθαρα την Doron και τις κόρες τους να φορτώνονται με την απειλή όπλου σε ένα καρότσι μαζί με άλλους ομήρους και να μεταφέρονται από μαχητές της Χαμάς, γράφει η New York Post.

@c4news

Israeli father Yoni Asher makes an emotional plea to Hamas for the return of his wife, two daughters and mother in law. About 100 people have reportedly been taken hostage by Hamas. Almost 1000 people have been killed in the conflict so far. #Israel #Hamas #Gaza #Channel4news

♬ original sound – Channel 4 News

«Σίγουρα αναγνώρισα τη γυναίκα μου, τις δύο κόρες μου και την πεθερά μου πάνω σε κάποιο καρότσι και γύρω τους τρομοκράτες της Χαμάς», δήλωσε ο Yoni. «Τα δύο κοριτσάκια μου, είναι μόνο μωρά, δεν είναι καν 5 ετών και 3 ετών. … Δεν ξέρω με ποιους όρους είναι αιχμάλωτες. Δεν ξέρω τι τους συνέβη».

Ο Yoni απηύθυνε μια απελπισμένη έκκληση να κρατηθεί η οικογένειά του ασφαλής – και προσφέρθηκε ακόμη και ο ίδιος ως όμηρος με αντάλλαγμα την επιστροφή τους. «Θέλω να ζητήσω από τη Χαμάς: Μην τους κάνετε κακό. Μην κάνετε κακό στα μικρά παιδιά. Μην κάνετε κακό στις γυναίκες».

«Αν με θέλετε αντί για μένα, είμαι πρόθυμος να έρθω».

Εκατοντάδες Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από τότε που μαχητές της Χαμάς εισέβαλαν στη χώρα το Σάββατο. Χιλιάδες έχουν επίσης τραυματιστεί. Πολλά βίντεο έχουν εμφανιστεί που δείχνουν γυναίκες, ηλικιωμένες και νέες, να μεταφέρονται ουρλιάζοντας πάνω σε μοτοσικλέτες και σε αυτοκίνητα και να φορτώνονται σε φορτηγά και άμαξες. Επιζώντες ενός μουσικού φεστιβάλ που έγινε στόχος της Χαμάς δήλωσαν ότι οι μαχητές πυροβολούσαν στα πόδια για να τους εμποδίσουν να διαφύγουν.