Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε ανάρτηση που έκανε στα social media, ανέφερε ότι «αυξάνονται οι ηλίθιοι στο ΝΑΤΟ» και πως με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία ωθούν την κατάσταση σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σύμφωνα με την thesun.co.uk, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας έκανε ανάρτηση στο Telegram και σχολίασε τις δηλώσεις του νέου Βρετανού υπουργού Άμυνας, Γκραντ Σαπς, ο οποίος είπε ότι η χώρα του θέλει να στείλει στρατιώτες για να εκπαιδεύσουν τους Ουκρανούς.

«Αυξάνονται διαρκώς οι ηλίθιοι που κινούν τα νήματα στο ΝΑΤΟ. Τώρα μας ωθούν σε Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο… Ένας νέος κρετίνος – ο Βρετανός Υπουργός Άμυνας – αποφάσισε να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς στρατιώτες στο ίδιο το έδαφος της Ουκρανίας. Αυτό θα μετατρέψει τους εκπαιδευτές σε νόμιμους στόχους για τις ένοπλες δυνάμεις μας. Ας καταλάβουν καλά ότι θα καταστραφούν χωρίς έλεος. Και όχι ως μισθοφόροι, αλλά ως Βρετανοί ειδικοί στο ΝΑΤΟ», έγραψε χαρακτηριστικά.

Επίσης, πρόσθεσε για την μεταφορά οπλισμού στην Ουκρανία, πως «λένε ότι αυτό γίνεται με σεβασμό προς το διεθνές δίκαιο. Κατά συνέπεια, σε αυτή την περίπτωση, τα πλήγματα εναντίον των γερμανικών εργοστασίων όπου κατασκευάζονται αυτοί οι πύραυλοι επίσης θα είναι σε πλήρη συμφωνία με το διεθνές δίκαιο».

«Φαίνεται ότι στη Ρωσία απομένουν όλο και λιγότερες επιλογές προκειμένου να έρθει σε άμεση σύγκρουση με το ΝΑΤΟ», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.