Mπορεί να καθαρίζετε ακόμα και κάθε μέρα το καθιστικό σας, να σκουπίζετε, να ξεσκονίζετε, να σφουγγαρίζετε, ωστόσο η εστία μικροβίων παραμένει εκεί αν δεν γνωρίζετε ποια είναι ώστε να την καθαρίσετε στοχευμένα. Η περισσότερη βρωμιά και τα περισσότερα μικρόβια μέσα στο σαλόνι σας δε βρίσκεται ούτε στο πάτωμα, ούτε στους καναπέδες, ούτε στο τραπεζάκι του σαλονιού.
Βρίσκεται σε ένα αντικείμενο το οποίο χρησιμοποιείτε καθημερινά και αυτό είναι το τηλεκοντρόλ. Το τηλεχειριστήριο είναι μαγνήτης μικροβίων και βρωμιάς καθώς το χρησιμοποιείτε ασταμάτητα και το πιάνετε αρκετές φορές με βρώμικα χέρια, ενώ το κρατάνε πολλά διαφορετικά άτομα, ακόμη και επισκέπτες. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, δεν είναι μόνο το πιο βρώμικο αντικείμενο στο σαλόνι, αλλά και σε ολόκληρο το σπίτι. Πως όμως θα καθαρίσετε το τηλεκοντρόλ αποτελεσματικά;
Αρχικά βγάλτε τις μπαταρίες από μέσα ώστε να το καθαρίσετε καλά χωρίς να το χαλάσετε. Για τις εξωτερικές επιφάνειες, χρησιμοποιήστε ένα πανί από μικροΐνες ποτισμένο με οινόπνευμα για να απομακρύνετε ρύπους και λιπαρότητα. Προσέξτε μην χρησιμοποιήσετε πολύ υγρό γιατί η υγρασία μπορεί να εισχωρήσει στο εσωτερικό του τηλεκοντρόλ και να βραχυκυκλώσουν τα κυκλώματα.
Καθαρίστε τα κουμπιά καθώς είναι τα σημεία στα οποία συσσωρεύεται η περισσότερη βρωμιά και εισχωρούν στα κενά ανάμεσά τους. Για να επιτύχετε τον τέλειο καθαρισμό χρησιμοποιήστε μία μπατονέτα βουτηγμένη σε οινόπνευμα καθώς και μία οδοντογλυφίδα για να διεισδύσει στις σχισμές. Δώστε σημασία στις γωνίες του τηλεχειριστηρίου που συνήθως είναι παραμελημένες. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε και μία παλιά οδοντόβουρτσα για να τρίψετε, θα κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά.
Για ακόμη πιο ολοκληρωμένο καθαρισμό, χρησιμοποιήστε απολυμαντικά μαντηλάκια για να περάσετε ολόκληρο το τηλεκοντρόλ με τα οποία μάλιστα μπορείτε να το καθαρίζετε καθημερινά και ενδιάμεσα στους λεπτομερείς καθαρισμούς. Η συχνότητα καθαρισμού ειδικά αν έχετε παιδιά ή κατοικίδια, ιδανικά πρέπει να είναι μία φορά την εβδομάδα.