Σίγουρα έχετε προβληματιστεί σχετικά με το τι σχήμα πρέπει να έχει το τραπέζι που θα επιλέξετε για την τραπεζαρία σας. Ωστόσο, η επιλογή αυτή πρέπει να γίνεται βάσει του χώρου που διαθέτετε, για να το τοποθετήσετε. Δυστυχώς για το τι τραπέζι θα επιλέξετε δεν θα σας οδηγήσει μόνο το γούστο σας.

Το βασικό κριτήριο είναι ο χώρος που έχετε στο συγκεκριμένο δωμάτιο, όπου θα το βάλετε. Αν έχετε στη διάθεσή σας έναν μεγάλο χώρο, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα ορθογώνιο τραπέζι. Αν πάλι ο χώρος είναι μικρός, τότε θα πρέπει να πάτε στη λύση του στρογγυλού τραπεζιού, που θα σας λύσει τα χέρια.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να υπολογίσετε όταν αναζητάτε ένα τραπέζι και καρέκλες είναι πως αυτές πρέπει να απέχουν τουλάχιστον 80 εκατοστά από τον τοίχο, ώστε να μην εμποδίζεται η κίνηση γύρω από την τραπεζαρία, όταν κάποιος κάθεται, και σαφώς να μπορεί να καθίσει άνετα. Ακόμη ένα πολύ βασικό χαρακτηριστικό του στρογγυλού τραπεζιού που θα επιλέξετε είναι να έχει ένα κεντρικό πόδι στη μέση, ώστε να μπορεί να χωρέσει περισσότερες καρέκλες, αν παραστεί ανάγκη-καθώς τα τέσσερα πόδια, δεν θα σας επιτρέψουν την τοποθέτηση έξτρα καθισμάτων.

Με μια ροτόντα δεν έχασε ποτέ κανείς!

Πώς θα υπολογίσετε σωστά και εύκολα τις διαστάσεις της τραπεζαρίας που σας αρέσει στον χώρο σας; Υπάρχει ένας πολύ απλός τρόπος για να το κάνετε. Απλώστε ένα σεντόνι στο πάτωμα και διπλώστε το στη διάσταση της ορθογώνιας τραπεζαρίας, που έχετε δει και ενδιαφέρεστε να αγοράσετε. Στη συνέχεια, τοποθετήστε αυτό το σεντόνι στο πάτωμα του σπιτιού σας, αφήνοντας κι ένα περιθώριο 80 εκατοστών γύρω γύρω, για να έχετε ολοκληρωμένη αίσθηση του χώρου που θα χρειαστεί. Αν αυτό το περιθώριο υπάρχει, τότε είστε εντάξει με τη νέα ορθογώνια τραπεζαρία σας. Αν όχι, τότε ή θα πρέπει να επιλέξετε ένα μικρότερο ορθογώνιο τραπέζι ή θα πρέπει να καταφύγετε στη λύση του στρογγυλού.