Ο διάδρομος του σπιτιού μας δεν είναι απλώς ένα πέρασμα από το ένα δωμάτιο στο άλλο. Έχει τη δική του ξεχωριστή υπόσταση και μπορεί να λειτουργήσει ως ξεχωριστός χώρος, με τα δικά του χαρακτηριστικά και τις δικές του λειτουργίες.

Μπορεί, μάλιστα, να συνδυάσει διακόσμηση και πρακτική χρήση, όσο μικρό κι αν είναι. Ακόμα κι αν πρόκειται για μία γωνία ή έναν τοίχο δίπλα στην είσοδο του διαμερίσματός μας, το χολ μπορεί να μετατραπεί στο πιο στιλάτο σημείο του σπιτιού με μερικά απλά βήματα. Αρκεί να έχουμε στο νου μας τους εξής 3 κανόνες:

Λειτουργικότητα

Με λίγα μικρά βοηθητικά αντικείμενα, όπως ράφια και κρεμάστρες ή ένα έπιπλο εισόδου, μπορούμε εύκολα και οικονομικά να εκμεταλλευτούμε το χολ μας ως έναν έξτρα αποθηκευτικό χώρο δίπλα στην είσοδο του σπιτιού. Δημιουργούμε με αυτόν τον τρόπο ένα σημείο, όπου ξέρουμε πως θα βρίσκονται πάντα τα απαραίτητά μας, όπως το πανωφόρι, τα παπούτσια, τα κλειδιά μας, η ομπρέλα ή το καπέλο μας, ένα φουλάρι, μία υφασμάτινη τσάντα ή οτιδήποτε άλλο χρειαζόμαστε.

Διακόσμηση

Αν θέλουμε να έχουμε ένα ενιαίο διακοσμητικό ύφος στο σπίτι, μπορούμε να ξεκινήσουμε με κάποια αντικείμενα από το χολ του σπιτιού, ώστε να προϊδεάσουμε τον επισκέπτη γι’ αυτό που θα ακολουθήσει στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Αν, για παράδειγμα, μας αρέσει το ρουστίκ ύφος, μπορούμε να επιλέξουμε διαφορετικούς τύπους ξύλου. Ένα καλό tip για να θυμόμαστε είναι ότι τα διάφανα υλικά, όπως το πλέξιγκλας, το γυαλί και οι καθρέφτες, ταιριάζουν τέλεια στους μικρούς χώρους, διότι αντανακλούν το φως και μας δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι πολύ μεγαλύτερος.

Οριοθέτηση

Στην περίπτωση που ο χώρος του χωλ είναι ενιαίος με το σαλόνι ή με κάποιο άλλο δωμάτιο, καλό θα ήταν να τον οριοθετήσουμε, δημιουργώντας οπτικά όρια. Για τον σκοπό αυτό, θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε ένα χαλί ή να τοποθετήσουμε στρατηγικά κάποια αντικείμενα, όπως ένα μεγάλο φυτό που θα διαχωρίζει τον χώρο του χολ από το σαλόνι, ένα διαχωριστικό ή μία μικρή κάθετη βιβλιοθήκη. Μπορούμε ακόμα και να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό οπτικό ύφος για το σημείο της εισόδου ή του διαδρόμου, που θα το διαχωρίζει από το υπόλοιπο σπίτι.