Το πιο δημοφιλές χτένισμα είναι αδιαμφισβήτητα η κοτσίδα, αφού συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαμε να επιθυμούμε: Είναι βολικό, πρακτικό, εύκολο και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Μπορούμε να κάνουμε μια χαμηλή, μεσαία ή ψηλή κοτσίδα για να αλλάξουμε λίγο την εικόνα μας, αλλά πέρα από αυτό, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να την αναβαθμίσουμε και να μην είναι βαρετή;

Βασικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα αξεσουάρ μαλλιών για να την στολίσουμε, όπως μια κορδέλα από βελούδο, σατέν ή άλλο ύφασμα της αρεσκείας μας, αλλά εναλλακτικά και ένα υφασμάτινο κορδόνι, ώστε να τυλίξουμε την κοτσίδα γύρω-γύρω δημιουργώντας το χτένισμα wrapped ponytail.

Πρόκειται για ένα πολύ εύκολο χτένισμα, το οποίο αν και απαιτεί πολύ λίγη προσπάθεια για να γίνει, μοιάζει σαν να έχετε ξοδέψει πολύ χρόνο γι’ αυτό και αλλάζει εντελώς την εικόνα της αλογοουράς σας.

Για να την εφαρμόσετε σταθερά, δέστε την μία πλευρά της κορδέλας στο λαστιχάκι και πλέξτε τη ανάμεσα στα μαλλιά ή τυλίξτε τη γύρω τους στριφογυρίζοντας την κορδέλα μερικές φορές, ενώ στο τελείωμα, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φιόγκο ή ένα περίτεχνο κόμπο για ένα κομψό αποτέλεσμα. Μπορείτε να την πλέξετε σφιχτά ή πιο χαλαρά ανάλογα με το στιλ και τη διάθεσή σας, να παίξετε με τα χρώματα, τις υφές και τα μοτίβα στις κορδέλες, δημιουργώντας διαφορετικά looks κάθε φορά.