Στην πρώτη της συνέντευξη στο περιοδικό «LΙFE» το 1952, η Marilyn Monroe αποκάλυψε πως το μόνο που φορά όταν πέφτει για ύπνο είναι το άρωμά της, που δεν ήταν άλλο από το iconic Chanel No.5.

To συγκεκριμένο άρωμα που δημιούργησε η ίδια η Coco Chanel το 1921 ήταν το αγαπημένο της Marilyn Monroe, που το φορούσε τόσο σε δημόσιες εμφανίσεις της όσο και σε προσωπικές της στιγμές.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, άλλη μια πανέμορφη, ξανθιά ηθοποιός γίνεται το νέο πρόσωπο του αρώματος. Η Margot Robbie, που είναι πρέσβειρα του οίκου Chanel από το 2018, γίνεται το νέο πρόσωπο του αρώματος No.5, που έχει τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως από τη δημιουργία του.

Η ηθοποιός, που είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί και πέρσι υποδύθηκε τη Barbie, γίνεται το πρόσωπο του iconic μεθυστικού αρώματος, του πρώτου που λάνσαρε η ίδια η Gabrielle «Coco» Chanel, παρουσιάζοντάς το πρώτη σε καμπάνια που δημοσιεύτηκε το 1937 σε περιοδικό.

Το διάσημο άρωμα πήρε το όνομά της από τον τυχερό αριθμό της γαλλίδας σχεδιάστριας. Ο αρωματοποιός Ernest Beaux τής έδειξε το 5ο δείγμα αρώματος, με την ίδια να το επιλέγει αμέσως.

Όραμα της Coco Chanel ήταν να εξυμνήσει το απελευθερωμένο πνεύμα των γυναικών τη δεκαετία του ΄20, με το άρωμα να γίνεται ιδιαίτερα γνωστό και δημοφιλές σε όλες τις δυναμικές γυναίκες. Για 103 ολόκληρα χρόνια, το No.5 είναι πρώτο σε πωλήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο! Τη σκυτάλη των σπουδαίων γυναικών που έχουν αποτελέσει πρόσωπα του Chanel No.5 μόλις πήρε η 34χρονη ηθοποιός υπενθυμίζοντάς μας πως διαχρονικά η Coco Chanel θα ψεκάζει με τις νότες του αρώματός της τα βήματα κάθε γυναίκας που περπατά περήφανη τον δρόμο του δυναμισμού.