Όλες οι γυναίκες έχουμε στη συλλογή μας τουλάχιστον μια στέκα, η οποία είναι ένα αξεσουάρ μαλλιών που εκτός από στιλάτο είναι και πρακτικό, καθώς κρατά τα μαλλιά μας μακριά από το πρόσωπο. Σαφώς και φέτος δεν είναι η πρώτη φορά που θα δούμε παντού γύρω μας στέκες σε διάφορα σχέδια και χρώματα, αλλά πρόκειται για μια τάση που έχει επανέλθει δυναμικά και μάλλον ήρθε για να μείνει.

Εκτός από στέκες, βλέπουμε ήδη από την προηγούμενη σεζόν και κορδέλες, οι οποίες επίσης είναι χρηστικές, καθώς κρατούν τα μαλλιά πίσω και μπορούν να κάνουν θαύματα μια bad hair day. Όπως συμβαίνει και με τις στέκες, θα δούμε τις κορδέλες σε πολλά χρώματα, ωστόσο πάντα η πιο ασφαλής και διαχρονική επιλογή είναι το μαύρο χρώμα, που ταιριάζει σε όλες τις αποχρώσεις μαλλιών και όλες τις ηλικίες. Αν κάτι, λοιπόν, φέτος πρέπει να αποκτήσετε είναι μια μαύρη στέκα και μία μαύρη κορδέλα.

Πέρα από τα basic κομμάτια, μπορείτε να παίξετε με τα χρώματα, τα στιλ και τα σχέδια, επενδύοντας σε chunky στέκες ή floral κορδέλες, που θα δώσουν μια statement πινελιά στο look σας. Aν πάλι θέλετε να τις ενσωματώσετε σε μια preppy εμφάνιση, επιμείνετε στα μαύρα αξεσουάρ, χτενίστε τα μαλλιά σας προς τα πίσω με sleek τρόπο και ολοκληρώστε με ένα ζευγάρι minimal σκουλαρίκια πέρλες ή μπριγιάν. Ταιριάζουν με όλα τα look και μάλιστα τα αναβαθμίζουν, ενώ προσθέτουν είτε έναν αέρα κομψότητας είτε bohemian touch στην εμφάνισή σας ανάλογα με το χρώμα, το μοτίβο και το σχέδιό τους. Μπορούν ακόμη να γίνουν και edgy, αν πρόκειται για μια στέκα που διαθέτει μεταλλικά στοιχεία.

Το 2019 η Miuccia Prada επανέφερε το trend του headband στην επικαιρότητα και η Marie Chantal φόρεσε τη στέκα με την υπογραφή της στην κηδεία του πεθερού της, τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Πίσω στα 90s άλλη μια πολύ κομψή γυναίκα, της οποίας η στέκα υπήρξε σήμα κατατεθέν, ήταν η Κάρολιν Μπεσέτ-Κένεντι, που βλέπαμε πολύ συχνά να κυκλοφορεί με μια κοκκάλινη στέκα από ταρταρούγα. Άλλη μια πολύ κομψή γυναίκα, που προτιμά συχνά τις στέκες, είναι η Kate Middleton, κάτι που επιβεβαιώνει πως οι royals αγαπούν το συγκεκριμένο αξεσουάρ και το φορούν σε πολλές περιστάσεις. Πολύ συχνά επίσης φορούν στέκες και οι Πριγκίπισσες Ευγενία και Βεατρίκη, ξαδέλφες του Ουίλιαμ.

FILE – Britain’s Princess Eugenie arrives for the wedding ceremony of Prince Harry and Meghan Markle at St. George’s Chapel in Windsor Castle in Windsor, near London, England. Saturday, May 19, 2018. (Gareth Fuller/pool photo via AP, File)

Η στέκα και η κορδέλα μπορούν να φορεθούν είτε με όλα τα μαλλιά τραβηγμένα προς τα πίσω, είτε με τα μπροστινά μαλλιά σε χωρίστρα και τοποθετημένη λίγο πιο πίσω, ώστε να την αφήνουν να διακρίνεται. Mια χρήσιμη συμβουλή είναι να επιλέξετε μια στέκα ή μια κορδέλα που δεν είναι πολύ σφιχτές, ώστε να μην σας πονέσει το κεφάλι σας μετά από λίγη ώρα και να δυσανασχετήσετε. Αν εξαιρέσουμε αυτό το μικρό μειονέκτημα, που οι παλιές θα λέγανε: «μπρος στα κάλλη τι είν’ ο πόνος», και τα δυο αυτά αξεσουάρ είναι από τα πιο εύχρηστα και τα πιο κομψά που μπορείτε να φορέσετε.

Princess Beatrice arrives for the wedding of Princess Eugenie of York and Jack Brooksbank at St George’s Chapel, Windsor Castle, near London, England, Friday Oct. 12, 2018. (Steve Parsons/Pool via AP)