Θυμάμαι πως η πρώτη συμβουλή που μου έδωσε η μητέρα μου, όταν ξεκίνησα να βάζω κραγιόν, ήταν αφού το εφαρμόσω στα χείλη μου, να πάρω μία χαρτοπετσέτα και να ανοιγοκλείσω το στόμα μου πάνω της, ώστε να απορροφηθεί το περίσσευμα του προϊόντος που είχε μείνει κυρίως στις γωνίες του στόματός μου. Και είχε πολύ δίκιο. Το έκανα ανελλιπώς μέχρι που είδα πως το τρικ… αναβαθμίστηκε. Τι θα λέγατε να βάζατε κραγιόν με τόση ακρίβεια, ώστε μετά να μη χρειάζεται να… σκουπίσετε τις γωνίες;

Ένα πολύ απλό κόλπο που έχει γίνει viral στα social media αποδεικνύει πως γίνεται, αν κατά την εφαρμογή του κραγιόν στα χείλη μας, δαγκώσουμε ελαφρώς μια μπατονέτα, η οποία θα τα κρατήσει μερικά μόλις χιλιοστά ανοικτά, κάτι που θα αποτρέψει το προϊόν από το να μας μουτζουρώσει, καθώς ό,τι περισσεύει απλά μένει πάνω στην μπατονέτα και άρα δε χρειάζεται στη συνέχεια να το απομακρύνουμε (χρησιμοποιώντας τη χαρτοπετσέτα που λέγαμε προηγουμένως).

Το κόλπο είναι απλούστατο και μπορείτε να το κάνετε ακόμη κι αν δεν πιάνουν καθόλου τα χέρια σας, ενώ επιπλέον είναι καταπληκτικό για τα υγρά κραγιόν, που είναι δυσκολότερο να εφαρμοστούν. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια μπατονέτα και μερικά δευτερόλεπτα, για να αποκτήσετε τέλεια βαμμένα χείλη. Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα διαπιστώσετε πόσο απλό είναι.