Έχετε προσέξει πως οι περισσότερες γυναίκες φορούν ρούχα που αφήνουν εκτεθειμένη τη φουσκωμένη κοιλιά τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, όμως δεν εξακολουθούν να τη δείχνουν μετά τη γέννηση του παιδιού τους; Πιθανότατα ναι. Ο λόγος; Η εικόνα της κοιλιάς τους μετά τη γέννα δεν είναι αυτή που θα ήθελαν να είναι και γι’ αυτό την κρύβουν.

Κατά τη γνώμη μας καμία γυναίκα δεν πρέπει να ντρέπεται για το σώμα της, πόσο μάλλον όταν έχει φέρει στον κόσμο ένα παιδί και όπως αποφάσισε να ακολουθήσει την τάση που καθιέρωσαν a class celebrities -βλέπε Rihanna που δεν φόρεσε ποτέ κάποιο ρούχο για να καλύψει τη φουσκωμένη κοιλιά της-, έτσι θα έπρεπε να συνεχίσουν να δείχνουν και την κοιλιά τους μετά τη γέννα χωρίς άγχος.

Εκεί όμως τα πράγματα είναι πιο δύσκολα, καθώς η Rihanna, μιας και την αναφέραμε, προφανώς και είχε τους τρόπους να επαναφέρει ευκολότερα το σώμα της στην προ εγκυμοσύνης κατάσταση, ενώ μια γυναίκα της διπλανής πόρτας δεν έχει ούτε τον χρόνο ούτε τα χρήματα να το κάνει. Αυτό βέβαια δεν ισχύει 100%, καθώς το κατά πόσο και πότε θα επανέλθει το σώμα μιας γυναίκας μετά τη γέννα είναι κάτι που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Σε αυτό το άρθρο θα σας πούμε τι πρέπει να προσέξετε, ώστε να είστε όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένες για αυτή τη μεγάλη αλλαγή στο σώμα σας και να επανέλθετε κι εσείς το συντομότερο ξαναβρίσκοντας τη φόρμα σας.

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η περιποίηση της κοιλιάς είναι σημαντική για να διατηρηθεί η υγεία του δέρματος και να μειωθεί η πιθανότητα εμφάνισης ραγάδων και άλλων δερματικών προβλημάτων. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να βοηθήσετε στη διατήρηση της ελαστικότητας και της υγείας του δέρματός σας, μειώνοντας την πιθανότητα εμφάνισης ραγάδων και άλλων δερματικών προβλημάτων.

1. Χρησιμοποιήστε ενυδατικές κρέμες: Εφαρμόστε καθημερινά ενυδατικές κρέμες ή λάδια ειδικά σχεδιασμένα για την εγκυμοσύνη. Προϊόντα με συστατικά όπως βούτυρο κακάο, βούτυρο καριτέ, βιταμίνη Ε και λάδι αργκάν είναι ιδανικά. Η ενυδάτωση πρέπει να γίνεται δύο φορές την ημέρα, ιδανικά μετά το μπάνιο και πριν από τον ύπνο.

2.Ισορροπημένη διατροφή: Μια υγιεινή διατροφή που περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες και καλά λιπαρά θα βοηθήσει στην ελεγχόμενη αύξηση βάρους. Η σταδιακή αύξηση του βάρους μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης ραγάδων.

3.Πίνετε αρκετό νερό: Η καλή ενυδάτωση βοηθά το δέρμα να παραμένει ελαστικό και υγιές.

4. Απαλό μασάζ στην κοιλιά: Το καθημερινό, απαλό μασάζ στην κοιλιακή περιοχή με ενυδατική κρέμα ή λάδι μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος.

5.Πάρτε βιταμίνες: Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για τη λήψη συμπληρωμάτων βιταμινών, όπως βιταμίνη E, βιταμίνη C, και ψευδάργυρο, που μπορούν να βοηθήσουν στην υγεία του δέρματος.

6.Αποφύγετε προϊόντα με σκληρά χημικά: Χρησιμοποιείτε ήπια, φυσικά προϊόντα που είναι ασφαλή για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

7.Μέτρια άσκηση: Η τακτική, ήπια άσκηση όπως περπάτημα ή γιόγκα για εγκύους, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματος και στη συνολική υγεία.

8.Φορέστε άνετα ρούχα: Προτιμήστε τα άνετα ρούχα που δεν ασκούν υπερβολική πίεση στην κοιλιακή περιοχή.

9.Μην ξύνετε την κοιλιά σας: Αν νιώσετε κνησμό, εφαρμόστε περισσότερη ενυδατική κρέμα αντί να ξύσετε την περιοχή.

10.Ειδικά προϊόντα: Ο γιατρός σας μπορεί να σας προτείνει ειδικά προϊόντα ή θεραπείες που είναι ασφαλή για χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

H πρότασή μας

To ελληνικό brand P for Pelion, λανσάρει μια εξειδικευμένη και αποτελεσματική σειρά κατά των ραγάδων που αποτελείται από body oil και balm που απευθύνεται (και) σε εγκύους:

Body Oil 100 ml: Λάδι σώματος κατά των ραγάδων και της κυτταρίτιδας με βαλσαμέλαιο, αμυγδαλέλαιο, κυπαρίσσι και κισσό.

My Skin Balm 100 ml: Κρέμα επούλωσης κατά των ραγάδων με μαύρη ορχιδέα, βάλσαμο και καλέντουλα.

Νεσεσέρ PĒLION: Από 100% ύφασμα καμπαρντίνας.

Θεραπεία Ραγάδων 30,90 €